Política

sabadell

L’alcaldessa de Sabadell fulmina el seu tercer tinent d’alcaldia per amenaces i coacció i el denuncia a fiscalia

Marta Farrés va traslladar a Jesús Rodríguez que no comptava amb ell per les llistes de les eleccions municipals

L’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, ha anunciat que en les hores vinents cessarà el seu tercer tinent d’alcaldia, Jesús Rodríguez, per amenaces i coacció.

Segons detalla el consistori en un comunicat, Farrés li va comunicar dijous passat que no comptava amb ell per formar part de la candidatura del mes de maig vinent, i aquest dilluns ell ha amenaçat l’alcaldessa amb presentar denúncies falses contra ella, altres membres de la corporació i funcionaris de la casa, si no reconsiderava la seva continuïtat com a membre de la llista electoral.

Farrés ha traslladat la situació a la fiscalia de Sabadell, on ha presentat la denúncia. De la mateixa manera, ho ha posat en coneixement de la Comissió Ètica Pública de l’Ajuntament.

En el comunicat, el consistori detalla que un cop s’han vist al seu despatx, Farrés li ha hagut de demanar que en sortís “després que la intimidés i mostrés una actitud agressiva i intimidant envers ella”. És per aquest motiu que no només no comptarà amb ell de cara a les eleccions municipals, sinó que també ha decidit fulminar-lo de l’executiu local. La regidora Mar Molina serà qui el substituirà en el càrrec.

Per la seva banda, el PSC de Sabadell ha iniciat el procediment per suspendre de militància i tots els càrrecs orgànics Rodríguez, i s’ha comunicat la situació al Comitè de Garanties Estatutàries perquè es valori l’activació del protocol anti-assetjament. En un comunicat, la formació explica que la decisió de no comptar amb ell era “per la pèrdua de confiança política derivada de diferents episodis i les queixes de diferents col·lectius.

En la reunió en què se li va explicar també va participar el primer tinent d’alcaldia, Pol Gibert. En aquella conversa els va contestar, segons el partit, que “havien d’arreglar-li la seva situació amb diners, havien de forçar que li sumessin els triennis per cobrar més i assegurar-li una bona plaça”.

Davant de la negativa del partit, Rodríguez, relaten, “ha amenaçat a l’alcaldessa quan es trobaven a porta tancada al seu despatx, fent-li un xantatge inacceptable amb la presentació de denúncies falses si no es reconsiderava la decisió de prescindir d’ell a la candidatura”.

Després d’una reunió urgent de l’executiva local i del grup municipal, el PSC de Sabadell asseguren sentir un absolut rebuig a les “actituds intimidatòries i masclistes” de Rodríguez i traslladen un “total suport” a Farrés.

“Exigim el lliurament immediat de l’acta de regidor, l’activació de protocol anti-assetjament del PSC i la seva expulsió de l’organització”, conclouen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Andrei Makaritxev
Investigador associat del CIDOB i professor de la Universitat de Tartu

“Putin vol que la guerra formi part de la vida quotidiana”

barcelonA
Kristian Herbolzheimer
Director de l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP)

“No hi ha cap país al món que pugui donar lliçons a un altre”

barcelona

Brasil, el gegant que reclama atenció

Buenos Aires

El sud global ja és aquí

Girona
Joan Timonet
Cap de l’oposició a Sant Joan les Fonts (Sant Joan Plural)

“Fem nosa a l’equip de govern, ens sentim menystinguts”

Sant Joan les Fonts
guerra a gaza

La UE acorda sancionar a Hamàs i a colons israelians extremistes

barcelona
guerra a europa

Els 27 aproven 5.000 milions d’euros per enviar armes a Ucraïna

barcelona
política

Poble Lliure demana la dimissió de la direcció de l’ANC

barcelona
guerra a gaza

Biden i Netanyahu parlen per primer cop en més d’un mes

barcelona