Política

La ministra Sánchez refusa una cimera pel traspàs de Rodalies

Li ho va demanar la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, a qui li demana “activar el grup de treball sobre el traspàs de recursos econòmics de Rodalies, del qual es van aixecar injustificadament fa un any”

No hi haurà cimera política entre els departaments de la Generalitat i els ministeris del Govern espanyol que “han d’intervenir en la culminació del traspàs integral del servei de Rodalies a la Generalitat” com va reclamar el 14 de març per carta la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà. La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez l’ha rebutjat en una carta a la que ha tingut accés EFE en la que considera que “no necessitem crear nous fòrums, sinó reactivar els que ja es van constituir en el passat. No fem veure que partim de zero, perquè això no s’ajusta a la realitat. Recuperem la feina prèvia”, assegura en l’escrit. Una carta que Vilagrà lamentava avui en seu parlamentària que no li havia respost.

En la missiva, Sánchez insta Vilagrà a “activar el grup de treball sobre el traspàs de recursos econòmics de Rodalies, del qual es van aixecar injustificadament fa un any, i reprendre les converses sobre on es van quedar aleshores”. La ministra també li recorda que aquest va ser un compromís adquirit a la comissió bilateral amb l’objectiu que els equips puguin “perfilar la fórmula per calcular el cost anual del servei i que pugui ser transferit” o avançar “en qualsevol altre tema, com la formulació d’un contracte programa”. I retreu a Vilagrà “la manca de voluntat per subscriure” aquest contracte que “va impossibilitar durant anys que Renfe comprés el centenar de trens nous que els catalans i catalanes necessiten”.

En la carta inicial de la consellera es queixava d’una nova jornada de retards a les línies R1, R3, R4, R7 i R8 per avaria en les instal·lacions d’ADIF i que des del mes de setembre de l’any passat fins al mes de febrer del 2023, s’haguessin comptabilitzat “115 dies d’incidències”, i la replica de Sánchez és que “moltes de les incidències” a Rodalies “es deuen a factors imponderables com la climatologia o els atropellaments”. La ministra emfatitza que “la xarxa de Rodalies no té comparació per extensió, per complexitat, ni per serveis, amb cap altra infraestructura a Catalunya”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Andrei Makaritxev
Investigador associat del CIDOB i professor de la Universitat de Tartu

“Putin vol que la guerra formi part de la vida quotidiana”

barcelonA
Kristian Herbolzheimer
Director de l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP)

“No hi ha cap país al món que pugui donar lliçons a un altre”

barcelona

Brasil, el gegant que reclama atenció

Buenos Aires

El sud global ja és aquí

Girona
Joan Timonet
Cap de l’oposició a Sant Joan les Fonts (Sant Joan Plural)

“Fem nosa a l’equip de govern, ens sentim menystinguts”

Sant Joan les Fonts
guerra a gaza

La UE acorda sancionar a Hamàs i a colons israelians extremistes

barcelona
guerra a europa

Els 27 aproven 5.000 milions d’euros per enviar armes a Ucraïna

barcelona
política

Poble Lliure demana la dimissió de la direcció de l’ANC

barcelona
guerra a gaza

Biden i Netanyahu parlen per primer cop en més d’un mes

barcelona