Política

el retorn de clara ponsatí

Aragonès reivindica que la derogació de la sedició ha facilitat el retorn de Ponsatí

El president rebutja replicar a les crítiques de l’exconsellera i adverteix al jutge Llarena que haurà de respondre per la detenció d’una eurodiputada amb immunitat parlamentària

Després de manifestar la seva alegria pel retorn de la consellera Ponsatí, el president Aragonès ha admès aquest matí davant del TSJC, on ha acompanyat la consellera Serret, que el de Ponsatí “no és un retorn en plena llibertat” perquè la repressió de l’Estat espanyol “encara continua” i que és “un símptoma més que el conflicte polític segueix ben viu i s’ha de resoldre per la via política, democràtica, no per la via judicial”.

Aragonès ho ha respost en ser preguntat per les acusacions de complicitat amb la detenció del seu govern i el seu partit fetes per la mateixa Ponsatí, i ha volgut deixar clar que “a mi no em trobaran, mai ningú, en cap cas, intentant confrontar entre represaliats. Jo no ho faré. Tots mereixen tota la solidaritat. La tindran, la meva personal però també la meva com a president de Catalunya”. El president també reivindica el treball que el seu govern fa per una solució democràtica i el fet que Ponsatí hagi pogut tornar “en unes condicions més favorables que no s’hagués produït fa uns mesos” gràcies a la derogació del delicte de sedició impulsat per ERC. Aragonès conclou que el jutge Llarena haurà de respondre davant del fet de mantenir l’ordre de detenció contra Ponsatí tot i tenir immunitat com a eurodiputada.

Per la seva banda, el president d’ERC i exvicepresident del govern, Oriol Junqueras, també ha reivindicat de nou davant del TSJC la modificació forçada per ERC del delicte de sedició com una mostra que el govern català treballa per al retorn i la llibertat de tots els exiliats: “És una satisfacció saber que precisament la supressió del delicte de sedició és allò que permet que la consellera Clara Ponsatí torni”. Junqueras celebra el retorn de Ponsatí i recorda que l’exconsellera mateix va reconèixer ahir, en tornar a Catalunya, que “el context penal havia canviat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Andrei Makaritxev
Investigador associat del CIDOB i professor de la Universitat de Tartu

“Putin vol que la guerra formi part de la vida quotidiana”

barcelonA
Kristian Herbolzheimer
Director de l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP)

“No hi ha cap país al món que pugui donar lliçons a un altre”

barcelona

Brasil, el gegant que reclama atenció

Buenos Aires

El sud global ja és aquí

Girona
Joan Timonet
Cap de l’oposició a Sant Joan les Fonts (Sant Joan Plural)

“Fem nosa a l’equip de govern, ens sentim menystinguts”

Sant Joan les Fonts
guerra a gaza

La UE acorda sancionar a Hamàs i a colons israelians extremistes

barcelona
guerra a europa

Els 27 aproven 5.000 milions d’euros per enviar armes a Ucraïna

barcelona
política

Poble Lliure demana la dimissió de la direcció de l’ANC

barcelona
guerra a gaza

Biden i Netanyahu parlen per primer cop en més d’un mes

barcelona