Política

CONFLICTE BÈL·LIC A L’EST D’EUROPA

Detenen una dona com a sospitosa de l’assassinat del bloguer militar prorrús

Daria Trepova, de 26 anys, reconeix en un vídeo difós pel ministeri de l’Interior rus que va entregar al bloguer militar prorús Vladlen Tatarski l’estatueta que va causar l’explosió

Les forces de seguretat russes han detingut avui dilluns Daria Trepova com a sospitosa de matar diumenge el bloguer militar prorús Vladlen Tatarski en una cafeteria a Sant Petersburg i, posteriorment, el ministeri de l’Interior rus ha difós un vídeo de l’interrogatori en el qual Trepova, de 26 anys, reconeix que va entregar l’estatueta que va causar l’explosió i afirma entendre el motiu de la seva detenció. Al ser preguntada sobre qui li va lliurar l’estatueta, respon que ho explicarà “més tard”. Suposadament, Trepova va regalar la figura a Tatarski, de 40 anys, amb un explosiu al seu interior que hauria estat activat per control remot. Segons el comunicat d’avui dilluns del ministeri de Salut de Rússia, 10 dels 32 ferits en l’atemptat en què va morir Tatarski estan en estat greu.

El Comitè Antiterrorista Nacional ha qualificat d’atemptat terrorista l’assassinat del bloguer i ha vinculat l’atac amb els serveis especials ucraïnesos i l’il·legalitzat Fons de Lluita contra la Corrupció (FBK) del líder opositor rus, Aleksei Navalni. Ivan Zhdànov, director de l’FBK, ha negat qualsevol implicació de l’organització en els fets i ha acusat el Servei Federal de Seguretat (FSB) de ser-ne l’autor: “Tot el que està succeint suggereix que realment van ser els agents de l’FSB els que simplement van eliminar aquest propagandista. Ho estan fent des del 2014: enverinant-se i matant-se els uns als altres alegrement, repartint-se els mercats. Només que no tots els casos són públics”, ha dit, segons l’agència Efe.

L’atemptat contra el bloguer militar prorús recorda el que l’agost passat va matar Daria Dúguina, filla del líder del Moviment Neoeuroasianista, Alexandr Duguin, considerat pròxim al Kremlin. La periodista russa va morir en esclatar una bomba als baixos del seu vehicle quan circulava per una carretera als afores de Moscou. Llavors les autoritats russes van acusar els serveis secrets ucraïnesos d’estar darrere de l’atemptat, fet que el govern de Kíiv va negar rotundament



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Aragonès veu “estrafolària” la proposta de Junts per revertir el dèficit fiscal

barcelona
economia

La inflació a la zona euro es manté en el 2,4%

barcelona
política

Serrat, Coixet, Gervasio Deferr o Jorge Javier Vázquez donen suport a Illa

barcelona
política

La CUP, oberta a entendre’s amb ERC, Junts i comuns

barcelona

Sánchez es torna a investir

Madrid
TEMA DE CAMPANYA

Fer rajar aigua quan no n’hi ha

Girona
Brasil

Bolsonaro s’enreda en la justícia

Buenos Aires

Armènia i l’imperatiu de la memòria

Barcelona
la crònica

Suport a Sánchez, en família