Política

política

Salellas: “Aquest mandat ha estat marcat per la manca de rumb”

Guanyem Girona considera que el govern de Junts i ERC no ha estat capaç de fer front als reptes socials i de ciutat

Guanyem Girona ha fet aquest matí una valoració de l’acció política del govern de Junts i ERC a la ciutat de Girona els últims anys. La primera força a l’oposició ha destacat que el mandat acaba sense que s’hagi posat un full de ruta clar de cap on vol que vagi Girona i la seva àrea urbana, ni tampoc s’hagin abordat els principals reptes de present i futur de la ciutat. En aquest sentit, el cap de l’oposició i alcaldable de Guanyem, Lluc Salellas, ha apuntat que el govern de Marta Madrenas “ha desaprofitat els quatre anys per situar la ciutat on caldria en temes com ara la mobilitat, l’habitatge, la diversitat econòmica, la neteja, l’atenció social o el model de relació de l’administració local amb la ciutadania”. “La manca de rumb i de model han marcat la tònica del mandat”, ha afegit Salellas, que ho ha atribuït a una “alcaldessa més pendent de la política a Barcelona que del dia a dia de la ciutat”.

“El mandat de Madrenas serà recordat com un dels pitjors dels últims anys”, ha afirmat Salellas que ha afegit que la coalició entre Junts i ERC “s’ha mostrat ineficient” i ha deixat un llegat “molt qüestionat” com ho demostra, per exemple, la dificultat de trobar un habitatge a la ciutat, el “nyap” del carrer de la Creu, les traves posades amb el projecte del futur campus Trueta, l’aturada de les millores previstes en accessibilitat i la privatització del servei de residus i de neteja de la ciutat.

No obstant això, l’alcaldable de Guanyem, Lluc Salellas, ha volgut destacar algunes notes positives del mandat. Per una banda la municipalització de l’aigua, una demanda que venia de lluny, i per l’altra, els acords que la formació va arribar al 2020 i 2021 amb el govern com ho demostra la mateixa comunicació del govern aquests dies en què treu pit dels acords proposats per Guanyem en aquell moment. En aquest sentit, Salellas ha fet referència als 4 milions d’euros per la compra d’habitatge públic que va promoure Guanyem davant del milió i mig que volien destinar-hi Junts i ERC, la instal·lació de plaques fotovoltaiques en els equipaments municipals i l’adquisició de locals a Vista Alegre, Eixample, Sant Narcís i l’Esquerra del Ter per poder impulsar nous projectes socials i comunitaris en aquests indrets de la ciutat. Projectes, tots ells, pendents, segons Salellas, però que ja tenen les bases per poder desenvolupar-se en un futur proper.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a ucraïna

Augmenten a dotze els morts en l’atac rus contra un hipermercat

barcelona
guerra a gaza

Camions amb ajuda humanitària comencen a entrar a la Franja pel pas de Kerem Shalom

barcelona
guerra a ucraïna

Rússia ataca un hipermercat a Khàrkiv quan era ple de gent

barcelona
política

L’ANC no se’n surt de triar nou president

barcelona

Les seus del PSC i Junts a Girona, vandalitzades

GIRONA
guerra a gaza

Israel ignora el Tribunal de l’ONU i intensifica l’ofensiva sobre Rafah

barcelona
guerra a europa

El cap de l’OTAN defensa els atacs d'Ucraïna contra territori rus

barcelona
política

Els socialistes avisen el poder judicial que haurà d’aplicar la llei d’amnistia

barcelona
política

El govern dels jutges difon una guia per aturar l’aplicació de la llei d’amnistia

barcelona