Política

hongria

El papa demana des d’Hongria que l’Església doni consol als migrants

El papa ha demanat “valentia” davant una Església que depèn totalment del finançament de l’Estat, fet que l’obliga a ser massa prudent en els seus gestos

El papa Francesc ha iniciat aquest divendres una visita de tres dies a Hongria, el seu 41 viatge internacional, en el qual es reunirà de nou amb el primer ministre, Viktor Orbán, i en el qual la guerra a Ucraïna i la crisi migratòria seran alguns dels temes que s’abordaran.

Des de l’aeroport, el pontífex s’ha traslladat al Palau Sándor, residència presidencial, on s’ha reunit amb la presidenta del país, Katalin Novák, abans de fer-ho amb el cap del govern hongarès, Viktor Orbán.

Francesc ja es va entrevistar amb Orbán en 2021, quan va acudir a la capital hongaresa només unes hores per a celebrar la missa de clausura del Congrés Eucarístic, i també el va rebre l’abril de 2022 al Vaticà, on li va agrair l’acolliment als refugiats ucraïnesos.

Després de la reunió amb la presidenta hongaresa, el papa s’ha adreçat a les autoritats, representants de la societat civil i el cos diplomàtic en l’antic Monestir de les Carmelites, seu del cap de govern hongarès.

Més tard, el papa Francesc ha demanat, durant el seu discurs als bisbes i al clergat del país, que l’Església catòlica transmeti “el consol del Senyor en les situacions de dolor i pobresa del món, acompanyant als cristians perseguits, als migrants que busquen hospitalitat, a les persones d’altres ètnies, a qualsevol que el necessiti”.

“Aquesta és l’Església que hem de somiar, capaç d’escolta recíproca, de diàleg, d’atenció als més febles, acollidora envers tots i valent per a portar a cadascun la profecia de l’Evangeli”, va dir Francesc en un país que ha acollit a centenars de milers de refugiats ucraïnesos que fugien de la guerra, però que manté una política molt dura amb la resta de migrants que arriben a les seves fronteres a través de la ruta balcànica.

Per això, a l’església de Sant Esteban, el papa ha demanat “valentia” davant una Església que depèn totalment del finançament de l’Estat i que, per tant, a vegades és massa prudent en els seus gestos.

Francesc ha escoltat els membres de l’Església catòlica del país en el seu segon acte després de la seva arribada avui a Budapest, on romandrà fins diumenge que ve i en el seu discurs també els va dir que “causa tristesa” quan es mostren dividits”.

“Quan ens dividim, en comptes de jugar en equip, juguem al joc de l’enemic: bisbes desconnectats entre si, sacerdots en tensió amb el bisbe, sacerdots majors en conflicte amb els més joves, diocesans amb religiosos, preveres amb laics, llatins amb grecs; ens polaritzem en temes que afecten la vida de l’Església, però també en aspectes polítics i socials, atrinxerant-nos en posicions ideològiques”, ha denunciat Francesc.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Europa

Rússia llança un nou atac massiu contra la xarxa elèctrica ucraïnesa

Barcelona
política

Illa a Madrid: “Catalunya ha d’ajudar a millorar Espanya”

barcelona
Estat espanyol

Dirigents i militants socialistes demanen a Sánchez que no plegui

Barcelona
Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles
Estat espanyol

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona