Política

Estat espanyol

Feijóo veu normal la seva trobada amb fiscals conservadors i el PSOE la qualifica d’“inquietant”

El president del PP va prometre als membres d’una associació conservador derogar lleis de l’actual govern si arriba a la Moncloa

Els socialistes demanen al popular que aclareixi “quines lleis exactament pretén derogar”

El president del Partit Popular (PP) espanyol, Alberto Núñez Feijóo, es va reunir el passat 18 d’abril en un hotel de Madrid amb un grup de fiscals conservadors, als quals va prometre que derogarà diverses normes aprovades pel govern de coalició que dirigeix Pedro Sánchez, segons publica aquest dimarts el diari El País.

El líder popular ha defensat avui que la trobada amb una cinquantena de membres de l’Associació de Fiscals –de caràcter conservador– va ser “absolutament correcta i institucional”.

En unes declaracions als mitjans prèvies a l’acte institucional de la diada del Dos de Maig a Madrid, Feijóo ha emmarcat la reunió en la normalitat i ha explicat que va exposar als fiscals els seus compromisos per una fiscalia independent, com l’aposta per la carrera fiscal, no nomenar com a fiscal general un membre del seu govern o no donar càrrecs als qui han ocupat un càrrec polític en els últims cinc anys. El polític gallec ha subratllat que ell creu profundament en la “independència dels fiscals”.

Feijóo ha afegit que després hi va haver “preguntes i respostes amb normalitat”, com en altres sopars amb diferents associacions i que ell va contestar “amb absoluta tranquil·litat i transparència”.

Fonts del PP han afirmat a l’agència EFE que no hi ha res a amagar i que el president del PP celebra sopars amb polítics i altres sectors, unes trobades que no apareixen a la seva agenda pública.

Segons El País , fiscals amb “càrrecs rellevants” al Tribunal Suprem (TS) espanyol van criticar durament l’actual govern i van animar Feijóo a derogar diverses lleis aprovades aquesta legislatura si arriba a la Moncloa. Segons la mateixa informació, el popular va prometre que “recuperarem el delicte de sedició, que es pot dir d’una altra manera, com deslleialtat institucional, i el de referèndum il·legal”.

El PSOE qualifica d’“inquietant la trobada”

Fonts del PSOE consultades per EFE han considerat “molt greu” que hi hagi reunions “secretes, a porta tancada” i assenyalen que és “inevitable” tenir la “sensació” que “existeix alguna cosa a ocultar”. “Aquestes inquietants reunions secretes són l’exemple de com entén la Justícia el senyor Feijóo i el PP. Expliquen per què Feijóo porta més de 1.600 dies incomplint la Constitució en bloquejar la renovació del Consell General del Poder Judicial”, segons les mateixes fonts.

A més, acusen el dirigent del PP de representar un projecte d’“involució” i li demanen que aclareixi “quines lleis exactament pretén derogar si es dona l’improbable cas de la seva arribada al govern”.

L’exministra i candidata del PSOE a l’alcaldia de Madrid, Reyes Maroto, ha acusat Feijóo de reunir-se “de forma secreta” amb fiscals conservadors per derogar lleis. Segons ella, això demostra “l’ús partidista de les institucions per part del PP”.

La Unió Progressista de Fiscals critica la reunió i demana la dimissió de Madrigal

La Unió Progressista de Fiscals (UPF) ha criticat la reunió de l’Associació de Fiscals amb Feijóo i ha demanat la dimissió de la presidenta de la Comissió d’Ètica, Consuelo Madrigal, que estava present en l’acte. En un comunicat, qualifiquen la trobada de tenir un “marcat caràcter partidista” i consideren que que “contravé la regla segona del Codi Ètic de la carrera fiscal, que recorda que les i els fiscals han de comprometre’s a mantenir la lleialtat institucional, enfortir la confiança en la justícia i abstenir-se de realitzar qualsevol acció que pugui ser percebuda com auna afectació a la seva independència i imparcialitat”. Per aquest motiu, demanen la dimissió de Madrigal, que consideren va fer “manifestacions de caràcter partidista”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries

El PP proposa una “autopista fiscal” per pagar els impostos més baixos

figueres
política

Aragonès demana el vot per evitar noves retallades

barcelona
Guerra a Europa

Rússia llança un nou atac massiu contra la xarxa elèctrica ucraïnesa

Barcelona
política

Illa a Madrid: “Catalunya ha d’ajudar a millorar Espanya”

barcelona