Política

Conflicte Bèl·lic a l’est d’Europa

Kíiv suma suports a la coalició de caces però Londres i Berlín descarten subministrar-ne per manca de disponibilitat

Ucraïna assegura que el Regne Unit, Països Baixos, França i Bèlgica estan disposats a participar-hi

Turquia anuncia l’extensió de l’acord per a l’exportació de gra i Rússia ho confirma

El Regne Unit, els Països Baixos, França i Bèlgica donen suport a una coalició per equipar Ucraïna amb caces occidentals.

El president ucraïnès, Volodímir Zelenski, ha assegurat aquest dimecres en el seu discurs diari que ha acordat amb el primer ministre del Regne Unit, Rishi Sunak, “que treballarem en una coalició d’avions de combat: entrenament, aeronaus i resultats”.

Segons ell, la proposta té el suport del president francès, Emmanuel Macron, i el primer ministre neerlandès, Mark Rutte.

El cap de l’oficina presidencial ucraïnesa, Andryi Yermak, ha afegit que Bèlgica “també ha confirmat la seva voluntat de formar pilots”.

El titular ucraïnès d’Exteriors, Dmitro Kuleba, s’ha mostra confiat que aquest assumpte es resoldrà aquest any, i que mentre una països entrenen els seus pilots, altres estan disposats a donar els avions. Kuleba ha deixat clar que la seva prioritat són els F-16, “però no descartem altres opcions, és com amb els tancs”.

No obstant això, aquest mateix dimecres els ministres de Defensa del Regne Unit, Ben Wallace, i Alemanya, Boris Pistorius, han descartat de moment proporcionar caces F-16 a Kíiv perquè no en tenen.

“Nosaltres no subministrarem avions de combat a Ucraïna”, ha declarat Wallace a Berlín, en una compareixença amb el ministre de Defensa alemany. Pistorius ha afegit que “ens centrem en la defensa antiaèria d’Ucraïna i en subministrar munició”. “Ens centrem en el manteniment des tancs que hem subministrat”, ha reblat.

De la seva banda, el ministre d’Exteriors dels Països Baixos, Wopke Hoekstra, ha puntualitzat que “encara no hi ha una decisió” sobre aquesta qüestió i ha assegurat quan estiguin “a punt per donar aquest pas” ho comunicarà.

Kíiv necessita els caces de combat occidentals per aturar els avions russos que transporten projectils guiats capaços d’assolir objectius llunys del front.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

Sánchez revela avui la decisió després d’una onada de suport

Barcelona
política

Zero girs de guió per consolidar el vot convençut

barcelona
opinió

Comunes contra el casino

Clara Ponsatí
Candidata d’Alhora

“Els partits independentistes s’han entregat a Espanya”

Barcelona

El nou Trueta, el gran repte

Girona

Pistes independents: la clau

Barcelona
Estat espanyol

Unes cinc mil persones es manifesten en suport de Sánchez davant el Congrés

Barcelona
Itàlia

Meloni encapçalarà la llista del seu partit als comicis europeus

Barcelona
POLÍTICA

Vergés afirma que Illa “sempre serà la sucursal del PSOE”

blanes