Política

política

Cordó sanitari dels sindicats contra Vox

Els delegats de CCOO, UGT, CGT, IAC i la Intersindical faran campanya activa als centres de treball contra “el discurs d’odi” de l’extrema dreta

Els principals sindicats catalans s’han unit per fer front comú contra Vox, avisant que els seus delegats faran campanya activa als centres de treball per “posar un cordó sanitari” a l’ultradreta i els “partits que li donen cobertura”. Com recull l’ACN, CCOO, UGT, CGT, IAC i la Intersindical han firmat avui una declaració impulsada per Unitat Contra el Feixisme i el Racisme per fer una crida als treballadors i recordar que les polítiques d’ultradreta alimenten els “discursos d’odi” i “només beneficien els més rics”. “Vox no és un partit polític, és una organització feixista que utilitza els mecanismes jurídics per integrar-se a les institucions”, ha defensat Carlos de Pablo, secretari de Política Institucional de la UGT en la roda de premsa de presentació del manifest i la campanya.

La declaració busca repetir “l’èxit” de les accions conjuntes contra Plataforma per Catalunya el 2015, quan el partit d’extrema dreta va passar de 67 a 8 regidors als ajuntaments catalans. Posteriorment, el grup es va acabar dissolent, i alguns dels seus membres han anat a parar a Vox.

Els impulsors del manifest han alertat avui del “perill” que altres partits com el PP i Ciutadans pactin amb Vox o adoptin el seu discurs. “Amb l’extrema dreta no hi ha diàleg possible”, ha assegurat el portaveu d’Unitat Contra el Feixisme i el Racisme, David Karvala, que sosté que el racisme, la LGTBIfòbia i el masclisme “són amenaces per al conjunt de la classe treballadora”. A banda del front comú sindical, l’entitat ha aconseguit que més de 90 candidatures d’arreu del país es comprometin a no tenir tractes amb Vox als ajuntaments catalans. De tota manera, per als signants del manifest, la “garantia” per aconseguir que l’extrema dreta quedi fora de les institucions és que la resta de partits facin polítiques socials reals per millorar la vida de la gent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europa

Els aliats anuncien l’enviament a Ucraïna de míssils i artilleria

barcelona
escòcia

La crisi al govern escocès deixa en l'aire el futur del primer ministre

barcelona
Carib

Pren possessió el Consell Presidencial de Transició d'Haití

Barcelona
guerra a gaza

Israel es prepara per envair Rafah

barcelona
Portugal

L'auge de la ultradreta marca el 50 aniversari de la Revolució dels Clavells

Barcelona
política

Aragonès “celebra” que Puigdemont posi “ara” en valor una taula entre governs

barcelona

Entitats ecologistes insten el PSC, ERC i Junts a renunciar als macroprojectes turístics

barcelona
política

Barcelona donarà suport a la creació d’un estat palestí

barcelona
política

Puigdemont proposa la cancel·lació del deute amb l’Estat

barcelona