Política

La doble sentència per la immunitat de Puigdemont, el 5 de juliol

El TGUE fallarà sobre la immunitat i sobre la negativa del Parlament Europeu a defensar el blindatge del president, Comín i Ponsatí

La doble sentència del Tribunal General de la Unió europea (TGUE) sobre la immunitat de l’eurodiputat i 130è president de la Generalitat, Carles Puigdemont, es farà pública el dimecres 5 de juliol. El mateix Puigdemont ho ha avançat aquest vespre en una piulada a Twitter, en la que detalla que a la cita se’ls informarà de les dues sentències de les que està pendent, juntament amb Toni Comín i Clara Ponsatí: una d’elles és sobre la ne negativa de Parlament Europeu a defensar els seus drets en la causa de la immunitat, i l’altre, la mateixa immunitat respecte de les reclamacions de la justícia de l’Estat espanyol.

El novembre passat es van celebrar dues vistes a Luxemburg en les quals es va dirimir si els eurodiputats a l’exili podien mantenir la immunitat parlamentària. A les vistes també es va discutir si s’anul·la el procediment de súplica al Parlament Europeu per aixecar-los la protecció i permetre la seva entrega a l’Estat espanyol. L’advocat dels líders independentistes, Gonzalo Boye, va assegurar a la vista que hi ha una “persecució política”, mentre que els advocats del Parlament Europeu van apuntar que s’havia tingut un comportant “extremadament correcte” amb els dirigents. Fins i tot un dels seus advocats va considerar que la cambra potser hauria permès a Puigdemont recollir l’escó de manera “il·legal”.

Digui el que digui la sentència, les parts podran recórrer encara contra la decisió a la instància superior, el Tribunal de Justícia de la Unió Europea.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia