Política

Zapatero "no inaugurarà" el TGV abans del 9 de març, però "sí que el pensa utilitzar"

ESTAT ESPANYOL

El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha assegurat aquest dimecres que, en correspondència al que marquen les regles del període electoral, "no inaugurarà el TGV" abans de la cita a les urnes del 9 de març, però, en tot cas, "sí que el pensa utilitzar" per desplaçar-se a Barcelona.
El president espanyol, que al mes de gener ja va anunciar que no hi haurà inauguració oficial de la línia, apunta d'aquesta manera a la possibilitat d'assistir a algun acte electoral a Catalunya a bord d'un dels trens. La seva resposta ha provocat els aplaudiments de bona part dels convidats a l'acte amb empresaris on ha intervingut.

Aquest dimecres el cap de llista de CiU a Madrid, Josep Antoni Duran i Lleida, ja ha ironitzat sobre aquesta qüestió, i ha afirmat que si el president espanyol opta per viatjar en aquest transport durant la campanya, el millor que pot fer és "posar-se casc".

Compensació per als autònoms
D'altra banda, el president del govern espanyol s'ha compromès a trobar "una solució" que per aplicar als autònoms una mesura equivalent a la devolució de 400 euros per a assalariats i pensionistes que ha anunciat en aquesta precampanya electoral.

Segons el president espanyol, les "singularitats" del règim fiscal dels autònoms no han permès incloure'ls en aquesta primera proposta de rebaixa fiscal, però l'executiu posarà en marxa altres mecanismes per fer-ho possible, tal com han demanat el sector dels autònoms en les últimes setmanes.

Aquest divendres
El president espanyol també ha avançat que el Consell de Ministres aprovarà el pròxim divendres un increment de 4.700 milions d'euros del fons de reserva de la Seguretat Social, i ha assegurat que l'economia espanyola està preparada per superar les "dificultats conjunturals" i un "període de desacceleració" que tindrà duració i efectes "limitats" i concentrats en els mesos actuals.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.