Política

GIRONA

Guanyem i Junts negocien per entendre’s, al marge del PSC

Els grups de Guanyem i Junts han començat a treballar per embastar un pacte de govern a Girona. Dilluns hi va haver una reunió de treball i la formació de Gemma Geis té la intenció de tenir veu i vot en l’hipotètica formació de l’equip de govern. Això deixa en un segon pla el PSC. Ahir la portaveu socialista en funcions, Sílvia Paneque, va admetre que no negocia amb Guanyem.

El 28 de maig, el PSC i Guanyem, amb 8 regidors electes, van empatar, amb 656 vots més per als socialistes. Paneque defensa que ha de ser l’alcaldessa fins al 2027. Diu que li sobta que Guanyem no hagués parlat “en termes ideològics [la independència] durant la campanya electoral i que fes un canvi la mateixa nit electoral [28-M]”. Des de fa deu dies, el cap de llista de Guanyem i portaveu en funcions, Lluc Salellas, defensa un acord independentista en què hi podria haver ERC (3 regidors).

Però Junts, la tercera força a les urnes (6 regidors), assenyala que la seva proposta és “seriosa i amb contingut per treballar per a la ciutat” i confia que es pugui concretar. Guanyem va fer ahir una proposta a Junts i la formació postconvergent “la complementarà per continuar avançant”, indiquen fonts del partit.

Entrevistada ahir a l’emissora Girona FM, la vencedora de les municipals va exposar que vol posar “Girona com a únic concepte polític” i que la seva prioritat és l’acord amb Guanyem, “que garanteix un govern de 16 regidors”, va exposar Paneque.

“Per al que convingui”

Mentrestant, la resta d’edils del PSC viuen la possibilitat d’acabar a l’oposició, tot i el triomf. Seria el primer cop que passa a Girona. “Vaig fer el pas [a la política] per continuar com a vocació de servei, sigui des d’on sigui. He canviat el marc d’acció i estic preparat per al que convingui”, explica l’historiador, crític d’art i funcionari Pere Parramon, número 2. La número 5, Cristina Cots, aspira a treballar en àmbits com l’ocupació, el comerç i l’activitat econòmica. “Vull sumar i tant de bo la força més votada governi”, afirma.

Per Bea Esporrín, regidora des del 2019 i número 3, la ciutadania ha avalat “la mirada transformadora” del seu partit i valora que, amb vuit regidors, tenen més capacitat d’influència, acabin com acabin les negociacions fins al dissabte 17.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Mas Guix entrega a Aragonès la proposta de finançament singular

barcelona

El sud global ja és aquí

Girona
Andrei Makaritxev
Investigador associat del CIDOB i professor de la Universitat de Tartu

“Putin vol que la guerra formi part de la vida quotidiana”

barcelonA
Kristian Herbolzheimer
Director de l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP)

“No hi ha cap país al món que pugui donar lliçons a un altre”

barcelona

Brasil, el gegant que reclama atenció

Buenos Aires
Joan Timonet
Cap de l’oposició a Sant Joan les Fonts (Sant Joan Plural)

“Fem nosa a l’equip de govern, ens sentim menystinguts”

Sant Joan les Fonts
guerra a gaza

La UE acorda sancionar a Hamàs i a colons israelians extremistes

barcelona
guerra a europa

Els 27 aproven 5.000 milions d’euros per enviar armes a Ucraïna

barcelona
política

Poble Lliure demana la dimissió de la direcció de l’ANC

barcelona