Política

ERC Palamós arriba a un primer acord amb PSC per formar govern

Des d’Esquerra Palamós i Sant Joan volen seguir treballant per establir ponts amb altres forces que han obtingut representació al consistori

El pacte per formar govern a Palamós ha fet un salt clau: ERC, després de vuit anys al govern i sent la llista més votada (5) ha arribat a un primer acord amb el PSC (3). Tot i els republicans no tanquen portes i continuaran treballant per sumar altres forces, és complicat que Som-hi per Palamós (4), la segona força pugui aconseguir 9 vots favorables. Ara la incògnita és veure qui podria sumar al govern Junts, que després de l’acord al Consell Comarcal, ja li estaria bé mirar-s’ho des de la barrera o la CUP, més disposa que mai a plantejar seriosament, si bé amb condicions, entrar a governar. Si Som-hi per Palamós (4) vol sumar, necessita a Junts (3), Vox (1) i la CUP (1). Maria Teres Ferrés tenia una acord amb el cap de Junts, Raimon Trujillo, però aquest difícilment el mantindrà després del pacte Junts i ERC al Consell Comarcal del Baix Empordà.

Segons una nota feta pública ara fa uns moments per ERC, els resultats de les eleccions municipals del 28 de maig de 2023 han modificat la configuració del nou Ajuntament de Palamós deixant una composició que requereix acords per a formar govern i garantir estabilitat durant el proper mandat. Aquest primer acord entre Esquerra i PSC es produeix en un moment que ambdues forces consideren especialment important pel desenvolupament de projectes estratègics molt importants per Palamós.

Reunits representants de les executives locals, d’una banda, el president d’ERC Palamós i Sant Joan, Marcelo Villani, així com la primera secretària del PSC Palamós - Sant Joan, Yolanda Aguilar, i els alcaldables Lluís Puig (ERC) i Raquel Gallego (PSC), ambdues forces coincideixen en l’oportunitat de compartir reptes programàtics, així com en què s’ha generat el marc comú de confiança necessari perquè s’estableixin les bases d’un acord de govern que caldrà anar concretant en el transcurs dels dies vinents.

Així mateix, ambdues forces corresponen la necessitat de continuar treballant opcions d’entesa amb altres grups que han obtingut representació al consistori per tal d’ampliar aquest acord inicial i generar estabilitat per desenvolupar accions programàtiques.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Orient Mitjà

Els EUA anuncien sancions contra l’Iran per l’atac contra Israel

Barcelona
croàcia

Els conservadors tornen a guanyar les eleccions, però ho tindran difícil per governar

barcelona
orient mitjà

L’Iran avisa que podria revisar la seva “doctrina nuclear”

barcelona
política

Brussel·les tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid

Israel desplega armament i soldats a la frontera de Gaza

barcelona
política

Referèndum, finançament singular i català, pilars del programa d’ERC

barcelona
alemanya

Detenen dos presumptes espies russos

barcelona

Junts presenta els candidats del Ripollès

ripoll
guerra a gaza

Qatar diu que està revaluant el seu paper com a mediador

barcelona