Política

Artur Mas defensa que el PDeCAT no s’hauria de presentar el 23-J

L’expresident aposta per teixir “operacions de suma” com la de Xavier Trias a Barcelona

Assegura que ja ha quedat demostrat que continuar dividint l’espai convergent “no porta enlloc”

L’expresident de la Generalitat Artur Mas creu que el PDeCAT –formació que va fundar i presidir– no s’hauria de presentar en solitari a les eleccions del proper 23 de juny per no dividir més l’espai postconvergent. Per contra, aposta per teixir aliances com les que van permetre a Xavier Trias guanyar les eleccions a Barcelona, malgrat no aconseguir l’alcaldia.

En una entrevista a Ràdio Estel, Mas ha revelat que va parlar amb l’actual president de la formació, David Bonvehí, i li va transmetre que en la seva opinió “el PDeCAT en aquestes eleccions no s’hi hauria de presentar”.

Mas ha argumentat que “no té massa sentit anar dividint” l’espai postconvergent perquè “cada vegada que ha passat s’ha demostrat que no portava absolutament enlloc”. “Ja s’ha fet alguna prova i no ha sortit bé”, ha assenyalat. El polític ha puntualitzat que no culpa el PDeCAT d’aquesta divisió perquè “tant responsables en són els uns com els altres de no posar-se d’acord”, però ha insistit que “la realitat és aquesta”.

En canvi, ha destacat s’ha demostrat que als municipis, “començant per Barcelona”, on a les darreres eleccions s’han fet “operacions conjuntes de suma” els resultats han sigut molt bons”. “En Xavier Trias va fer una gran operació de suma dins aquest mateix espai ideològic (...) i fent aquesta suma ha guanyat les eleccions amb claredat”, ha assenyalat.

Segons ell, “la recepta és molt evident” i no es pot negar una i altra vegada”. “S’hauria de fer l’esforç per arribar a un acord conjunt per fer el mateix que es va fer a Barcelona i a altres municipis amb èxit”, ha reblat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia