Política

POlÍTICA

L’alcalde i els regidors amb dedicació total de Girona es retallen el sou

Salellas ho farà en 14.000 euros anuals; els regidors amb dedicació exclusiva en 4.000 i els assessors de govern en 5.000 euros

Hi haurà set assessors i els regidors ja saben quina regidoria de barri assumiran

El nou cartipàs de l’ajuntament de Girona que s’aprovarà en el ple de dijous de la setmana vinent contempla la reducció dels sous de l’alcalde, Lluc Salelas, dels regidors amb dedicació exclusiva i també dels càrrecs de confiança. El sou de l’alcalde, Lluc Salellas i Vilar, es reduirà en 14.000 euros, passant dels 74.000 euros estipulats fins ara a 60.000 euros anuals. També es redueixen els sous dels regidors amb dedicació exclusiva (l'alcalde i Sergi Font, Cristina Andreu, Sílvia Aliu, Núria Riquelme, Quim Ayats i Àdam Bertran) , que passaran de 56.000 euros a 52.000 euros i els dels assessors de govern, de 50.000 euros a 45.000.Des de Guanyem s'ha especificat que cap regidor cobrarà per sobre d’allò que dicti el codi ètic de la formació. “El que vagi per sobre es donarà”, asseguren.

També hi haurà set assessors i assessores de govern, que desenvoluparan les següents tasques: un cap de gabinet d’alcaldia, un coordinador de comunicació i un coordinador de govern i d’organització municipal. D’altra banda, les diverses àrees també disposaran dels seus respectius coordinadors. Així, hi haurà un assessor de suport a l’Àrea de Transició Ecològica i Transformació Urbana; un de suport a l’Àrea de Cultura, Educació i Esports; un a l’Àrea de Promoció Econòmica, i un a l’Àrea de Serveis a les Persones i Convivència. Els diversos coordinadors de les àrees treballaran conjuntament per garantir que les polítiques es desenvolupin de manera transversal entre les diverses regidories.

E PSC comptarà amb tres assessors del grup municipal mentre que Guanyem Girona, Junts i ERC en tindran dos cadascun. Quatre dels assessors dels grups municipals passaran d’una categoria A2 (30.000 euros) a una A1 (35.000 euros). A PP i VOX se’ls assigna un assessor a mitja jornada.

El govern també ha anunciat l’assignació de les regidories de barri, que seran les següents: Cristina Andreu (Sant Narcís), Amy Sabaly (Can Gibert del Pla), Sergi Font (Santa Eugènia de Ter), Queralt Vila (Sant Daniel i Pedret), Sergi Cot (Pla de Palau-Sant Pau i Avellaneda), Gemma Martínez (Montilivi), Sílvia Aliu (Barri Vell i Mercadal), Gemma Geis (Montjuïc), Xavier Aldeguer (Eixample), Núria Riquelme (Pont Major i Campdorà), Maria Àngels Planas (Palau-sacosta), Lluís Martí (Taialà i Domeny), Sílvia Bosch (Fontajau i Sant Ponç), Quim Ayats (Vista-Alegre Carme), Raquel Robert (Devesa i Torre Gironella) i Àdam Bertran (Pedreres i Girona est).

L’executiu ressalta la importància de tenir l’equip de regidores i de regidors del govern dedicant la seva jornada laboral a treballar per la ciutat de Girona. Per aquest motiu, el nou cartipàs també prioritza l’exclusivitat laboral al propi Ajuntament. El govern el conformaran disset regidores i regidors del total de 27 que formen el Ple municipal, tres més que en l’anterior legislatura.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia