Política

Pròxim Orient

Almenys vuit morts en una operació militar a gran escala Jenin

Drons israelians han realitzat una desena d’atacs al camp de refugiats durant el matí

L’exèrcit assegura haver localitzat un míssil de fabricació casolana i ha desmantellat un laboratori d’explosius

Almenys vuit palestins han mort aquest dilluns durant una operació militar a gran escala al camp de refugiats de Jenin, al nord de Cisjordània.

L’exèrcit israelià ha llançat des de la matinada una desena d’atacs amb drons contra diversos objectius “terroristes” i posteriorment les seves tropes han realitzat una incursió terrestre a la població, durant la qual han intercanviat foc amb grups armats, segons informen mitjans d’Israel.

El ministeri de Sanitat palestí ha informat de vuit morts i prop d’una trentena ferits, alguns dels quals en estat crític, per la qual cosa el balanç mortal podria augmentar en les properes hores. Tres de les víctimes han perdut la vida en els atacs aeris inicials. Segons la premsa israeliana, una de les víctimes mortals seria Samu Abu al-Wafa, fill d’un veterà activista d’Al-Fatah.

També ha resultat ferit un soldat israelià, que ha patit lesions lleus per metralla d’una granada llançada des de les seves pròpies files. Segons ha informat la premsa local, el soldat ha demanat tornar a l’acció després de rebre l’alta.

Segons l’exèrcit israelià, l’objectiu de la batuda al camp de refugiats és precisament arrestar “terroristes” i confiscar armes. Almenys una vintena de palestins han estat detinguts i les forces de defensa israelianes han informat de la localització i desmantellament d’un laboratori d’explosius. També han comissat diverses armes, entre les quals un míssil de fabricació casolana.

A diverses ciutats de Cisjordània s’han celebrat manifestacions espontànies en solidaritat amb els residents de Jenin, com al camp Aska de Nablus o el de Deheisheh de Betlem. A Ramal·lah s’han produït xocs amb l’exèrcit israelià quan una caravana de cotxes s’ha dirigit al punt de control de Beit El. Segons el ministeri palestí de Sanitat, un jove de 21 anys ha mort en aquest incident.

El ministre de Defensa israelià, Yoav Gallant, ha confirmat que les forces de seguretat estan “operant contra centres terroristes a la ciutat de Jenin” i ha avisat que “davant el terrorisme, adoptarem un enfocament proactiu i decidit”. “Qualsevol que faci mal als ciutadans d’Israel pagarà un preu molt alt”, ha reblat.

Un portaveu de la Presidència palestina, Nabil Abu Rudeineh, ha qualificat l’operació de “nou crim de guerra contra el nostre poble indefens” i ha fet una crida a la comunitat internacional a acabar amb el “vergonyós silenci i passar a l’acció per aturar l’agressió israeliana”.

La Gihad Islàmica ha replicat que “l’atac israelià a Jenin no ha assolit el seu objectiu. Jenin continua essent el símbol de la lluita i la fermesa contra l’ocupació”. “Farem front a l’atac i totes les opcions estan obertes”, ha afegit.

Cisjordània viu la pitjor escalada de violència des de la Segona Intifada (2000-2005) i els enfrontaments armats entre les tropes israelianes i milicians ja han deixat uns 150 palestins morts, també civils, entre els quals 23 menors. De la banda israeliana han mort 25 persones, la majoria colons i cinc d’ells menors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

Sánchez revela avui la decisió després d’una onada de suport

Barcelona
política

Zero girs de guió per consolidar el vot convençut

barcelona
opinió

Comunes contra el casino

Clara Ponsatí
Candidata d’Alhora

“Els partits independentistes s’han entregat a Espanya”

Barcelona

El nou Trueta, el gran repte

Girona

Pistes independents: la clau

Barcelona
Estat espanyol

Unes cinc mil persones es manifesten en suport de Sánchez davant el Congrés

Barcelona
Itàlia

Meloni encapçalarà la llista del seu partit als comicis europeus

Barcelona
POLÍTICA

Vergés afirma que Illa “sempre serà la sucursal del PSOE”

blanes