Política

Catalunya registra la xifra més alta d’ocupació aquest juny

El mercat laboral tanca el sisè mes de l’any amb 6.300 aturats menys i torna a marcar la dada més baixa des del 2008

L’arribada de la temporada turística i l’impacte del cap de setmana de Sant Joan es reflecteix de ple a les dades d’atur del més de juny a Catalunya. El territori català ha registrat la xifra més alta d’ocupació de la història amb 3,74 milions de treballadors després d’un mes juny rècord d’afiliació, amb 26.548 feines (0,71%) més que al maig, segons les dades facilitades aquest dimarts pel Ministeri de Treball i Economia Social. L’atur s’ha reduït especialment al sector serveis, ja que de les 6.359 persones que han deixat les files de l’atur, un total de 5.106 corresponen a aquest àmbit. Quant a gènere, les dones continuen sent majoria en les llistes dels serveis d’ocupació (57%). Per quart mes consecutiu, s’han tornat a situar per sota del llindar de les 200.000 aturades (190.173) i han marcat el total més baix en un mes de juny des del 2008.

El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent , ha destacat al compte de twitter que aquest juny l’atur ha arribat a la xifra més baixa en un mes de juny dels últims 15 anys i ha assegurat que el Govern “continua compromès a generar més feina i més oportunitats per a tothom”.

Per províncies, la desocupació ha baixat en 4.103 persones a Barcelona; en 1.002 persones, a Girona; en 575, a Lleida; i en 679, a Tarragona.

A tot l’Estat espanyol, l’atur ha baixat en 50.268 persones respecte al mes anterior, fins als 2.688.842 desocupats, baixant així dels 2,7 milions per primera vegada des del 2008.

El sector serveis, clau

El descens de l’atur al juny a Catalunya s’ha deixat sentir en tots els sectors d’activitat. En el sector serveis, constaven a les llistes 237.157 persones, xifra que representa un descens de 5.106 desocupats. En el sector de la indústria hi havia 36.534 persones registrades (-630), a la construcció, 25.543 (-247),i en l’agricultura 5.436 (-162).

A diferència de Catalunya, l’agricultura, un dels sectors més afectats per la sequera, sí que ha notat un increment de l’atur a escala estatal (+0,21%), sent l’únic sector que creix en desocupats en aquest mes.

Treball celebra les xifres “històriques”

El Govern ha fet una valoració “molt positiva” de les xifres “històriques” del mercat laboral, després que Catalunya hagi registrat la xifra més alta d’ocupació de la història amb 3,74 milions de treballadors i l’atur s’hagi mantingut a mínims des del 2008. El secretari general de Treball, Enric Vinaixa, ha assenyalat que les dades mostren “l’enfortiment” de l’economia catalana i ha negat que hi hagi senyals de desacceleració en el món del treball. “Res ens fa pensar que hi hagi alentiment al món productiu”, ha dit en una roda de premsa en la qual ha remarcat que el total d’empleats afiliats a la Seguretat Social ha crescut un 8% en el primer semestre en comparació amb l’any anterior.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries

El PP proposa una “autopista fiscal” per pagar els impostos més baixos

figueres
política

Aragonès demana el vot per evitar noves retallades

barcelona
Guerra a Europa

Rússia llança un nou atac massiu contra la xarxa elèctrica ucraïnesa

Barcelona