Política

Felip VI celebra que els Premis FPdGi tornin a Girona i l’entitat porti el nom de la ciutat “a tota Espanya”

El rei Felip VI i la infanta Elionor han celebrat que els Premis Fundació Princesa de Girona (FPdGi) tornin al territori després de cinc anys, segons informa l’Acn. Durant el seu discurs, Felip VI ha subratllat que tant a ell com a la reina els agrada veure com la princesa assumeix el rol de presidenta d’honor de la fundació “que porta el seu nom”, i ha posat en relleu que, aquest any, “ho pugui fer des de Girona”. El rei també ha destacat que, gràcies al Tour del Talent, “el nom de la Fundació i el de Girona s’estén per tota Espanya”. La infanta, per la seva banda, ha posat en valor la feina de l’entitat per “inspirar” els joves de la seva generació. L’any que ve, els premis s’obren a l’Amèrica Llatina i sumaran una nova categoria en l’apartat internacional.

L’acte de lliurament dels Premis FPdGi s’ha fet a l’hotel Camiral del PGA de Caldes de Malavella (Selva). És el primer cop que, després de cinc anys, els guardons tornen a lliurar-se al territori. L’última vegada va ser el 2018, quan la gala va celebrar-se al Mas Marroch de Vilablareix (Gironès).

Segons continua l’ACN, a l’acte no hi ha assistit cap representant del Govern ni tampoc de l’Ajuntament de Girona. Sí que hi havia representants de l’executiu estatal, com la ministra de Transports, Raquel Sánchez; la presidenta del Congrés, Meritxell Batet; el delegat de l’Estat a Catalunya, Carlos Prieto, i el primer secretari del PSC, Salvador Illa.

Durant el seu discurs, el rei -que al principi i al final ha parlat en català- ha posat en valor la tasca que duu a terme la FPdGi per fomentar el talent dels joves. “La cerimònia de lliurament és un motiu de celebració, una aturada per l’esperança en un camí que no és gens fàcil: el del creixement, de la maduresa, de la presa de consciència per a un jove, tant d’oportunitats com de dificultats”, ha dit Felip VI.

El rei d’Espanya ha assegurat que tant a ell com a la reina Letizia els hi “agrada veure” com la infanta Elionor “assumeix amb il·lusió i responsabilitat” la presidència d’honor de la fundació que porta el seu nom (el de princesa de Girona). “I celebrem que, aquest any, ho pugui fer des de Girona”, ha puntualitzat Felip VI, en referència al retorn dels premis al territori. “I com una jove que, com la seva germana Sofia, ja forma part d’aquesta comunitat de joves compromesos que conformen la nostra Fundació”, ha afegit.

Felip VI ha encoratjat les empreses i institucions a recolzar la tasca “cada dia més necessària” que porta a terme la FPdGi. Ha destacat la trajectòria de cadascun dels premiats en aquesta edició i els ha posat com a exemple “de referents per a la joventut”.

Sobre l’entitat, el rei d’Espanya també ha posat en valor que la FPdGi estigui “acomplint amb èxit” l’objectiu que es va marcar fa dos anys de “créixer en activitats i propostes per tenir un abast i una repercussió més grans”. “La Fundació creix en impacte, treballant amb aliances, en diàleg continu amb les empreses, i en estreta col·laboració amb administracions i entitats”, ha afirmat Felip VI.

La infanta Elionor, presidenta d’honor de la FPdGi, ha començat el seu discurs dient en català que ser a Girona “és una alegria i converteix aquest lliurament de premis en un moment molt especial”. La infanta ha recordat la visita que ahir va fer a la BulliFoundation, i també a la seu que la Fundació té al carrer Juli Garreta, i ha destacat “el talent dels premiats i el compromís amb la societat i els reptes als quals s’enfronta”. Elionor, que en breu assolirà la majoria d’edat, ha agraït haver pogut parlar amb els premiats i altres joves “de les preocupacions de la nostra generació”. I en el seu cas, ha recordat que aviat complirà 18 anys i que està a punt d’iniciar la seva formació militar. “I més enllà de la meva responsabilitat, estic contenta perquè sé quant valoren els espanyols les nostres Forces Armades”, ha afirmat.

Per últim, Elionor ha destacat la tasca que fa la FPdGi. “Gràcies als joves que confien en la Fundació Princesa de Girona per seguir creixent, gràcies a tantes empreses i entitats que ens recolzen. Gràcies per permetre’m aprendre de tots vosaltres. I gràcies per inspirar-nos des de Girona a tants joves de la meva generació, que volem viure en una societat més compromesa amb els demés”, ha conclòs la infanta.

Aquest 2023, la FPdGi ha premiat la violinista María Dueñas (Arts i Lletres); l’enginyer i CEO fundador d’Open Cosmos, Rafel Jordà (Empresa); el doctor en Biomedicina i professor a Yale Marc Schneeberger Pané (Investigació Científica); l’artterapeuta i fundadora de la Fundació Arte Paliativo, Sílvia Fernández (Social) i la CEO i cofundadora de la xarxa de cura infantil Kidogo, la canadenca Sabrina Habib (Internacional).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GIRONA

El PSC proposa un pla de xoc contra les desigualtats socials a la demarcació

GIRONA
RIPOLL

El PP vol aprovar una pla per incentivar el teixit empresarial a Catalunya

RIPOLL
GIRONA

Junts aposta per donar un “nou impuls” a la llengua catalana

GIRONA
guerra a gaza

Els EUA desconeixen el pla d’Israel per a protegir els civils de Rafah

barcelona
GIRONA

Els Comuns volen un abonament de 15 euros al mes per al transport públic

GIRONA
estat francès

La policia entra a la Sorbona per a expulsar els estudiants propalestins

barcelona
política

ERC recorre a la JEC contra l’ús electoralista de l’“exhibició mediàtica” de Sánchez

barcelona
estat espanyol

El CIS diu que el 44,5% d'enquestats volia que dimitís o hi hagués eleccions

barcelona
BLANES

La CUP reclama actuar amb urgència per protegir el delta de la Tordera

BLANES