Política

Vidal proposar portar un nou finançament a la taula de diàleg

La candidata de Sumar-En Comú Podem també vol que es parli de la gestió del Prat, Rodalies i el català

La candidata de Sumar-En Comú Podem a les eleccions espanyoles del 23 de juliol Aina Vidal ha considerat que la taula de diàleg ha de tenir “ambició” i ha d’anar “molt més enllà” del futur polític dels catalans, centrant-se “en qüestions que afecten Catalunya com a nació”. De fet, Vidal ha proposat que la taula de diàleg Estat-Generalitat debati sobre un nou finançament econòmic per a Catalunya, a més de parlar sobre infraestructures com Rodalies i la gestió de l’aeroport del Prat, i la protecció del català. I ha insistit que de l’acord assolit a la taula de diàleg la ciutadania pugui votar-ne els acords. “És un nou pacte territorial”, ha assegurat aquest dilluns en una roda de premsa a l’Agència Catalana de Notícies (ACN).

Precisament la líder de Sumar i vicepresidenta del govern espanyol en funcions, Yolanda Díaz, s’ha compromès a assolir un acord a la taula de diàleg el 2024 i sotmetre’l a votació dels catalans. En aquest sentit, la cap de llista dels comuns ha assegurat que “Sumar serà l’únic partit que porti al seu programa que Catalunya voti el seu futur polític”.

Per això, creu que Catalunya serà “més a prop” de la consulta “si Yolanda Díaz és presidenta”. “Arribarem més aviat al referèndum dialogant, pactant i amb presidents que siguin de Sumar, que són els que han aconseguit canviar el to del PSOE en matèria nacional”, ha afegit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia