Política

Rufián avança que es pot “obligar” el PSOE a pactar amb l’esquerra votant ERC

En l’acte a Lleida, han dirigit nombroses crítiques a Díaz, com la del president Aragonès: “El PSC i Sumar sempre posaran per davant els interessos del govern espanyol”

El candidat d’ERC a les eleccions estatals del 23J, Gabriel Rufián, ha avisat l’electorat que estigui pensant en decantar-se pel vot útil que votar PSC o Sumar no és defensar Catalunya i pot acabar amb el suport a un govern de Feijóo. “És probable que ho facin”, ha dit, pel que fa als socialistes i, per això, “la millor manera d’evitar-ho és donar força a l’independentisme d’esquerres” perquè, així, es pot “obligar” el PSOE a “pactar amb el que té a la seva esquerra”. Per això, ha demanat el vot perquè no vol “ningú penedit el 24 de juliol perquè potser el seu vot no va per aturar la dreta ni per aturar Feijóo i potser serveix per fer president a Feijóo”, que ha afegit que ja se sap què farà amb Catalunya. Rufián, però, també ha volgut reivindicar la “política del mentrestant” perquè de banderes no es menja” i ha enumerat el llistat d’èxits que considera haver assolit en aquesta legislatura, com la concessió dels indults, la negociació per la revalorització de les pensions o la llei d’infància.

El cap de llista republicà ha posat l’accent en què ni socialistes ni Sumar són de fiar i, per reblar el clau, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha insistit que cal “aturar la dreta”, però sense “delegar la defensa de Catalunya a aquells que quan es tracta de triar entre Catalunya i Moncloa sempre trien Moncloa” i “els interessos interessos de l’Estat espanyol”, en referència al PSOE i Sumar, perquè “sempre posen per davant dels interessos del govern espanyol”. El president ha lamentat política cultural de la ultradreta, que ja s’ha pogut veure a Borriana, però també els moviments de la dreta judicial amb la decisió del TSJC, que ha imposat un règim lingüístic de més hores de castellà en tres aules i Aragonès ha anunciat una resposta judicial, el desplegament del pla de foment de la llengua catalana a les escoles i la defensa de la llengua a Madrid.

Especialment dura ha estat la portaveu d’ERC, Marta Vilalta, que ha criticat la flexibilitat i la moderació pel que fa al feminisme de Sumar: “Ara sembla que calgui defensar un feminisme còmode, que no sigui de trinxera, que no incomodi”, ha dit, per afegir que “el feminisme sempre incomodarà” i que “el que no pot ser és que mentre ens violin, ens matin, ens discriminin o cobrem menys algú no vulgui fer nosa amb aquest suposat feminisme còmode”.

La número u d’ERC a la circumscripció de Lleida, Inés Granollers, ho ha acabat de rematar contra Sumar i PSOE: “Votar un partit d’esquerres espanyol és sinònim de votar un partit de dretes acomplexat”, ha etzibat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

argentina

Argentina aprova la llei òmnibus de Milei, que ara discutirà el Senat

barcelona
RIPOLL

El ple aprova una moció perquè no es faci campanya per la Festa Major

RIPOLL
GIRONA

ERC reivindica un “finançament singular” per millorar el transport públic

GIRONA
estats units

Multen Trump per no acatar l’ordre de silenci durant el seu judici penal

barcelona
política

Expedient de la JEC al conseller Balcells

barcelona
estat espanyol

L'executiu no aprova cap mesura de regeneració democràtica

barcelona
PALAMÓS

El PSC proposa una revisió integral del sistema de salut

PALAMÓS
estat espanyol

El carregador de tipus C serà obligatori a partir de gener de 2025

barcelona
política

Vergés (Junts) proposa un pla de xoc per fer front els reptes de la pagesia

girona