Política

eleccions generals

Pluja de crítiques contra Feijóo pel vot per correu mentre Vox l’entén

PSOE, Sumar, ERC o PDeCAT carreguen contra el líder del PP per “mentider” i “trumpista” en posar en dubte que el vot arribi a temps

L’ultradretà Abascal recorda que són els sindicats els que han denunciat manca de personal

Correus obre tot el cap de setmana les oficines de Barcelona, Madrid i destins turístics

La bola s’ha fet grossa i sembla que a Alberto Núñez Feijóo ja li va bé perquè avui insisteix a demanar al personal de Correus que treballi “matí i tarda” per fer possible que tot el vot per correu arribi a temps als col·legis electorals. Tot i que avui ha especificat més les seves crítiques, el candidat del PP a la Moncloa no ha dubtat a insistir en l’afer. Si ahir insinuava manca d’interès pel bon funcionament del servei per part dels màxims responsables de Correus i demanava al personal que treballés matí, tarda i nit “amb independència dels seus caps”, Feijóo ha negat avui que insinués cap tupinada. Simplement, ha precisat en declaracions recollides per agències, ell es refereix a les “manifestacions dels sindicats que veuen l’embús i dels ciutadans que diuen que han demanat el vot i no el tenen”. Preguntat per la qüestió en una entrevista a RNE, el candidat ultradretà Santiago Abascal ha estat l’únic que ha donat suport a Feijóo: “ha estat CCOO i altres sindicats els qui han denunciat que no poden repartir el vot per correu, que tenen autèntiques dificultats i que l’augment de personal ha estat un autèntic engany” –avui Correus confirma que ha contractat 20.240 persones de reforç i que tenen pressupostades les hores extres (Feijóo va arribar a prometre als treballadors de Correus que els pagaria les hores extres en el primer Consell de Ministres que presidís).

La resta de partits, però, han llançat avui una pluja de crítiques contra Feijóo a les que s’ha afegit també l’expresident socialista José Luis Rodríguez Zapatero, que diu que els ciutadans ja s’han acostumat als intents del PP de guanyar eleccions “amb falsedats, enganys i mentides” com van intentar amb la guerra d’Iraq i els atemptats de l’11-M a Madrid. Crear “ombres” i “dubtes” sobre el sistema electoral és, segons Zapatero, la tàctica “de totes les dretes populistes”. El candidat del PSOE, Pedro Sánchez, ha acusat al seu rival popular d’“enfangar” la campanya electoral amb les insinuacions del vot per correu per tal de tapar que diversos presidents autonòmics del PP estan sent investits per l’extrema dreta de Vox. El número dos de Sumar a Barcelona, Gerardo Pisarello, ha qualificat Feijóo de “mentider compulsiu” i de copiar les estratègies dels demagogs Trump als Estats Units i Bolsonaro al Brasil. La candidata de Sumar, Yolanda Díaz, diu que la manipulació de vot real és la que practica el PP a Galícia amb el “carretaxe”, la pràctica de transportar votants des de casa o des de les residències d’avis cap als col·legis per garantir-se el seu vot.

El candidat del PDeCAT, Roger Montañola, ha qualificat de “teories conspiranoiques” les paraules de Feijóo, que només serveixen per “deslegitimar el propi sistema”. Per la seva banda, el num. 3 d’ERC, Francesc-Marc Álvaro ha acusat Feijóo i Pedro Sánchez de practicar una “lluita descarnada” plena de “mentides i falsedats” mentre el candidat pel Senat, Ernest Maragall, ha cridat als votants que volien optar pel sistema a no tenir por del funcionament del vot per correu i a desmentir les insinuacions de Feijóo acudint a demanar-lo.

Precisament avui és el darrer dia per sol·licitar el vot per correu, que hi ha temps fins al dia 20 per dipositar en una oficina de Correus. L’empresa ha anunciat avui que obrirà les 106 oficines de Barcelona i Madrid durant tot el cap de setmana: dissabte de nou del matí a nou de la nit i, diumenge, de nou del matí a dues del migdia. També en poblacions turístiques del País Valencià, les Illes o Andalusia s’obriran les oficines aquest cap de setmana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

europa

Intercanvi de presoners entre Suècia i l’Iran

barcelona
iran

París, Londres i Berlín denuncien que Teheran intensifica el seu programa nuclear

barcelona
europa

Milers de persones surten als carrers contra l’extrema dreta a l’Estat francès

barcelona
guerra a gaza

Vuit soldats israelians moren en un atac de les milícies palestines a Rafah

barcelona
Religió

La diòcesi de Terrassa celebra el vintè aniversari

Barcelona
unió europa

La UE iniciarà negociacions d’adhesió amb Ucraïna i Moldàvia

barcelona
POLÍTICA

Relleu a l’alcaldia de Torredembarra que passa a mans del PSC

Torredembarra
guerra a europa

Un avió militar rus viola l’espai aeri de Suècia

barcelona
Memòria democràtica

Homenatge als ebrencs republicans morts pel franquisme a la presó de Pilats

Barcelona