Política

ERC creu que Nogueras ofereix una “proposta de bloqueig disfressada de negociació”

“El que va fer Nogueras ahir va ser simplement llençar una proposta de bloqueig disfressada de negociació”. Així ha valorat ERC la proposta que va fer durant el debat electoral a TV3 la cap de llista de Junts, Míriam Nogueras, sobre investir només un candidat a la presidència d’Espanya si transfereix la competència dels referèndums. Durant la roda de premsa d’aquest dimecres a Horta, el número tres de la llista al Congrés, Francesc-Marc Álvaro, ha assegurat que ERC no investirà “ni per activa ni passiva” cap president de dretes, segons ha recollit l’ACN. I ha afegit que no sap si “altres” poden dir el mateix.

D’altra banda, els republicans han proposat que TV3, Àpunt i IB3 intercanviïn i comparteixin continguts arreu dels Països Catalans.

Álvaro també ha exigit que la part dels Fons Europeus sobre llengües tinguin “participació catalana”. ERC calcula que es tractaria d’uns 220 milions, que el departament d’Educació voldria destinar a aules d’acollida, entre d’altres. De la seva banda la candidata Pilar Vallugera ha explicat que el partit presentarà mocions a tots els municipis dels Països Catalans on tingui representació per defensar el català, després dels atacs de PP i Vox, sobretot al País Valencià. Álvaro ha apuntat que l’escola catalana i la immersió lingüística són una “història d’èxit”, perquè ajuden a la cohesió i l’ascensor social del país. El número tres de la llista al Congrés ha criticat que el PSOE “s’oblidi” de defensar la llengua, i ha acusat els socialistes de practicar una “política sucursalista” amb Catalunya que “fa mal”.

Suport sindical

Els republicans també han fet públic que una vuitantena de membres d’organitzacions sindicals diverses han firmat un manifest conjunt que “advoca” per donar suport a la formació el 23 de juliol per tal de “garantir els drets de les persones treballadores”. El manifest defensa que votar-los és “apostar per la millora de les condicions laborals a Catalunya” amb propostes com ara recuperar els 45 dies per any treballat com a indemnització per acomiadament improcedent i impulsar mesures contra la precarietat, la parcialitat i la inestabilitat a la feina.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia