Política

equador

La meitat de candidats a la presidència signen un acord contra la violència

Quatre dels set candidats a la presidència de l’Equador es van reunir divendres a Quito per a consensuar una proposta que doni sortida a la crisi d’inseguretat que viu el país, agreujada després de l’assassinat a trets dimecres passat de Fernando Villavicencio, que era el vuitè candidat als comicis. Hi van participar l’ambientalista Yaku Pérez, l’empresario Xavier Hervas, l’exvicepresidente Otto Sonnenholzner i l’independent Bolívar Armijos. Tots ells van signar l’acord per a la seguretat i la pau social a l’Equador que pretén reforçar la lluita contra el crim al país. L’acord es va tancar durant el funeral de Villavicencio.

En l’acord, també signat per Andrea González, la candidata a la vicepresidència en fórmula electoral amb Villavicencio, els candidats es comprometen a unir esforços de cara al futur “per a garantir la governança i donar suport a tota iniciativa que estigui dirigida a donar seguretat al poble.

En la part resolutiva, el es responsabilitza el govern del conservador Guillermo Lasso “per l’increment exponencial de violència criminal i política que travessa el país” i exigeix accions urgents per a reconduir la situació. “Exigim al govern que executi amb urgència el pressupost destinat a la seguretat. Ens estan matant i podria haver-hi milers d’assassinats més si les coses segueixen com estan en els tres mesos que li queda a aquest govern”, s’hi diu.

En el document també hi ha referència a la mort de Villavicencio i altres líders polítics que han estat assassinats i “a les més de 4.000 víctimes de la violència criminal a l’Equador”.

“Repudiem aquest magnicidi que marca una dolorosa pàgina de sang inèdita en la història nacional i exigim celeritat, transparència i rigorositat en el procés d’investigació”, insisteixen els signats en referència a la mort a trets de Villaviencio.

No van signar l’acord la resta de candidats a la presidència de l’Equador: l’exlegislador Luis González, l’empresari Daniel Noboa ni l’ expert en seguretat Jan Topic. Les eleccions estan previstes per al proper 20 d’agost.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

A Trump el preocupava un escàndol sexual, segons el seu exadvocat

barcelona
guerra a europa

Rússia pressiona Khàrkiv i avança al nord de la regió ucraïnesa

barcelona
política

Ponsatí deixa la primera línia política

barcelona
estats units

Trump lidera les enquestes amb Biden tocat per Gaza

barcelona
POLÍTICA

L’ANC reclama a l’independentisme bloquejar el possible govern d’Illa

barcelona
política

Parlon: “El PSC no donarà suport a una investidura de Puigdemont”

barcelona
política

Aragonès deixa la primera línia política

barcelona
política

Puigdemont també presentarà candidatura a la presidència

Argelers de la Marenda

Girona continua sent feu de Junts i el PSC emergeix

girona