Política

Vilagrà situa l’amnistia com a “línia vermella” per investir Sánchez

Admet que la qüestió s’està negociant i ja s’estan fent “els primers passos cap aquí”, sense oblidar la carpeta de l’autodeterminació

Reclama “coordinació” amb Junts per ser ambiciosos per treballar conjuntament

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, ha situat aquest migdia una llei d’amnistia per als milers de represaliats polítics arran de l’1-O com a “línia vermella” per a una eventual investidura de Pedro Sánchez. “Segur que el curs començarà molt calent, sense desviar-nos un mil·límetre de l’objectiu de la independència, però explorant totes les vies per fer inevitable l’amnistia”, ha explicat Vilagrà en la cloenda de la 55a edició de la Universitat Catalana d’Estiu a Prada, en què ha dit que la negociació, que és complexa, està “oberta”, i que “els primers passos cap aquí ja s’estan fent, tot i que costa molt i és molt difícil”. Segons la consellera, això sí, la de l’autodeterminació també és una altra carpeta oberta amb què es vol avançar. “Sempre hem dit que s’equivocava qui pensava que s’havia acabat el conflicte polític entre Catalunya i Espanya, i també s’equivoca qui no té com a prioritat les necessitats peremptòries de la ciutadania, els àmbits més socials i de mobilitat”, ha puntualitzat.

La consellera, en aquest sentit, ha dit que “serà clau la coordinació i el treball conjunt” al Congrés amb Junts, amb qui ha reclamat ser ambiciosos per treballar conjuntament per la desjudicialització i l’autodeterminació. “Tenim una força important i l’hem d’utilitzar, hem de treballar cadascun dels temes però especialment sensible és la línia vermella de l’amnistia”, havia insistit just abans, en una atenció a la premsa, en què ha admès que dilluns hi va haver una “conversa informal” entre els presidents Aragonès i Puigdemont justament en la seva visita a Prada. Vilagrà, en aquest sentit, ha fet autocrítica en considerar que “cal aconseguir l’estratègia unitària”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat espanyol

La Comissió Europea evita pronunciar-se sobre la decisió de Sánchez

barcelona
estat espanyol

El PSOE diu que amb la continuïtat de Sánchez “guanya la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Sánchez no dimiteix i seguirà de president

madrid
guerra a gaza

Almenys vint palestins morts en nous atacs israelians a Rafah

barcelona
guerra a europea

Ucraïna es retira de tres localitats en el front oriental

barcelona
política

Puigdemont suspèn l’agenda d’avui per la defunció de la seva mare

barcelona
Estat espanyol

Sánchez revela avui la decisió després d’una onada de suport

Barcelona
política

Zero girs de guió per consolidar el vot convençut

barcelona
crònica

Comunes contra el casino