Política

Salvem Cal Macià recorre la decisió de no protegir la casa de l’expresident

Titllen “d’autèntic nyap” l’informe del departament de Cultura en virtut del qua es va denegar que l’immoble d’Alcarràs fos catalogat com a Bé Cultural d’Interès Nacional

La iniciativa popular Salvem Cal Macià-Casa Vallmanya no es rendeix i avui ha presentat un recurs d’alçada contra la decisió del departament de Cultura de no catalogar l’immoble situat a Alcarràs on passava temporades i rebia autoritats el president Francesc Macià com a Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN).

En l’escrit registrat als Serveis Territorials de Cultura de Lleida, demanen a la conselleria capitanejada per Natàlia Garriga que reobri l’expedient i valori la bibliografia i la documentació aportada per justificar la declaració. El material suma unes 130 pàgines i aporta novetats historiogràfiques que, al seu parer, “justifiquen àmpliament el simbolisme de la casa de la família de Francesc Macià i el seu paper rellevant en la història agrària, social, econòmica i política de Ponent i de Catalunya”.

Tal i com han explicat en un fil de X, la xarxa abans coneguda com a Twitter , des de la iniciativa popular consideren que els tècnics del departament que van emetre l’informe denegant la declaració en primera instància no van tenir en compte tota aquesta documentació. De fet, consideren que aquest primer informe és un “autèntic nyap”, i sostenen que el van redactar persones “que no reuneixen les lectures, els coneixements i l’expertesa necessàries en la matèria”.

Per tot plegat, demanen de nou al govern que inclogui Vallmanya i el seu complex d’edificacions com a BCIN en la categoria de “Lloc històric” dins el catàleg del patrimoni cultural català, ja que això suposaria dotar a la pròpia administració de majors i més efectives eines per preservar aquests immobles.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia