Política

CONFLICTE BÈL·LIC A L’EST D’EUROPA

Els EUA enviaran munició d’urani empobrit a Ucraïna

El subministrament de la polèmica munició forma part d’un nou paquet d’ajuda militar de Washington a Kíiv per valor de fins a 175 milions de dòlars

El viceministre d’Afers Estrangers rus, Sergei Ryabkovstate, ha titllat la decisió d’“acte criminal”

Els EUA subministraran obusos antitanc d’urani empobrit, una munició molt polèmica, per primer cop a Ucraïna, que armaran els tancs Abrams que està previst que Washington enviï els propers mesos, segons informa l’agència Reuters.

Els obusos formen part d’un nou paquet d’ajuda militar per valor de fins a 175 milions de dòlars que també inclou sistemes antiblindats, sistemes tàctics de navegació aèria i munició addicional per als sistemes de coets d’artilleria d’alta mobilitat (HIMARS), segons ha anunciat el Pentàgon durant la visita de dos dies que està fent a Kíiv el secretari d’Estat nord-americà Antony Blinken —que es va reunir ahir amb el president ucraïnès, Volodímir Zelenski—.

Els 175 milions de dòlars formen part d’un total de més de mil milions de dòlars en assistència que Blinken va anunciar aquest dimecres a la capital ucraïnesa.

L’ambaixada russa a Washington ha titllat la decisió nord-americana d’“indicador d’inhumanitat” i ha afegit que “els EUA s’estan enganyant negant-se a acceptar el fracàs de l’anomenada contraofensiva de l’exèrcit ucraïnès”. La portaveu del ministeri d’Afers Estrangers rus, Maria Zakharova, en una publicació al seu canal de Telegram, també ha criticat la decisió de Washington i ha escrit “Què és això: una mentida o una estupidesa?” i ha afirmat que s’ha observat un augment del càncer als llocs on s’utilitza munició amb urani empobrit. El viceministre d’Afers Estrangers rus, Sergei Ryabkovstate, ha reaccionat dient que és “un acte criminal”, segons l’agència de notícies RIA.

Els EUA no són el primer país que envia munició d’urani empobrit a Ucraïna, ha que el Regne Unit ja ho va fer a principis d’any.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Itàlia

Meloni encapçalarà la llista del seu partit als comicis europeus

Barcelona
POLÍTICA

Vergés afirma que Illa “sempre serà la sucursal del PSOE”

blanes
Estat espanyol

Personalitats de la cultura defensen “la legitimitat democràtica”

Barcelona
Guerra a Gaza

Optimisme al Caire amb l’última proposta de treva

Barcelona

Paneque diu que en educació la prioritat és eliminar els barracons

girona

Cañigueral (ERC):”Som el partit més represaliat de la història"

santa coloma de farners

El PP exigirà control de fronteres i fre a la immigració il·legal

girona
política

Illa acusa ERC i Junts de governar “d’esquena als ajuntaments”

barcelona
Estats Units

Biden fa broma amb l’edat: “Sóc un adult competint contra un nen de 6 anys”

Barcelona