Política

L’Ajuntament de Girona assisteix a l’acte de la Casa de la Generalitat a Perpinyà

L’Ajuntament de Girona ha assistit aquesta tarda a l’acte institucional de celebració del 20è aniversari de la Casa de la Generalitat a Perpinyà. Concretament, han estat presents a la celebració el regidor de cultura, Quim Ayats, i la regidora de llengua catalana, Núria Riquelme.

Ayats ha destacat que “la Casa de la Generalitat a Perpinyà és una institució clau per connectar els catalans del nord i els del sud, per difondre la llengua i la cultura catalanes i per la promoció econòmica del nostre territori. Des de l’Ajuntament de Girona estem plenament compromesos amb aquest objectiu, pel paper fonamental de la ciutat en aquesta connexió transfronterera”.

D’altra banda, Riquelme ha remarcat que “ara fa dues dècades que la Casa de la Generalitat de Catalunya a Perpinyà porta estrenyent lligams entre la Catalunya Nord i la Catalunya Sud amb la llengua, la cultura, l’economia, el turisme i les institucions, entre altres. Una bona cooperació entre catalans i catalanes del nord i del sud que s’ha de continuar treballant i potenciant. Aquest 20è aniversari ens ha permès trobar-nos amb diferents entitats culturals de la Catalunya Nord per seguir treballant i reforçar, molt més, els lligams culturals i la promoció de la llengua catalana, que és un dels objectius prioritaris de la nostra ciutat de Girona”.

Durant l’acte, que ha tingut lloc a la mateixa Casa de la Generalitat a Perpinyà, s’ha lliurat també el Premi Carles de Llar a la professora de literatura catalana de la Universitat de Perpinyà Miquela Valls. El director general de la Casa de la Generalitat a Perpinyà, Alfons Quera, i la consellera de la Presidència de la Generalitat, Laura Vilagrà, han estat els encarregats d’entregar el guardó. Posteriorment, totes les persones assistents a l’acte han assistit a la recepció organitzada per Òmnium Cultural de la Catalunya Nord amb motiu de l’aniversari de la Casa de la Generalitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat espanyol

Feijoo acusa Sánchez d’haver pres el pèl als espanyols

Barcelona
política

Allau de crítiques des de Catalunya a Sánchez per la seva “comèdia”

barcelona
escòcia

Yousaf dimiteix com a primer ministre escocès i accentua la crisi de l’SNP

barcelona
estat espanyol

La Comissió Europea evita pronunciar-se sobre la decisió de Sánchez

barcelona
estat espanyol

El PSOE diu que amb la continuïtat de Sánchez “guanya la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Sánchez no dimiteix i seguirà de president

madrid
guerra a gaza

Almenys vint palestins morts en nous atacs israelians a Rafah

barcelona
guerra a europea

Ucraïna es retira de tres localitats en el front oriental

barcelona
política

Puigdemont suspèn l’agenda d’avui per la defunció de la seva mare

barcelona