Política

Política

Mor Francesc Bové, el primer president del Consell Comarcal de la Terra Alta

Va ser l’alcalde de Gandesa entre el 1986 i el 1999 per Convergència i Unió

L’exalcalde Francesc Bové Tarragó es va morir a Gandesa dissabte, 7 d’octubre, a l’edat de 94 anys.

Era pagès de professió i va ser un dels fundadors d’Unió de Pagesos de la comarca de la Terra Alta. També va ser durant 4 quatre anys president de la cooperativa agrària de Gandesa. Amb l’arribada de la democràcia, va presentar-se a l’alcaldia de Gandesa amb una llista formada pel sindicat; durant la segona legislatura va ser regidor i, finalment, a la tercera, va esdevenir alcalde per Convergència i Unió (1986-1999). A més, l’any 1988, amb la constitució del Consell Comarcal de la Terra Alta, va esdevenir el primer president d’aquest ens públic (1988-1999).

Durant aquesta etapa de tres mandats com a alcalde va tirar endavant l’ambulatori, el centre educatiu de primària i secundària, l’estació d’autobusos, el jutjat de primera instància, l’actual campanar i el polígon industrial, que va permetre el desenvolupament econòmic del municipi. Però la seva figura és recordada sobretot com a president del Consell Comarcal per ser l’instigador de la creació d’una xarxa de regadiu a tota la comarca. Un projecte ambiciós i molt valorat pel sector agrari de la zona i que, entre altres, va ajudar a millorar el cultiu de la vinya. Un altre projecte revolucionari va ser la creació de la via verda d’Alcanyís fins a Tortosa. Una via que va servir per impulsar el turisme rural de la Terra Alta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia