Política

PolÍTICA

La Diputació augmenta les subvencions en l’àmbit d’habitatge

El ple de la Diputació de Girona, en sessió ordinària d’octubre, que s’ha celebrat aquest migdia, ha aprovat modificar diferents bases reguladores de subvencions en matèria d’habitatge destinades a ajuntaments i consells comarcals per a la gestió de les polítiques socials d’habitatge en els àmbits local i comarcal.

A través del servei d’Habitatge, l’ens supramunicipal continua reforçant la dotació econòmica a ajuntaments i consells comarcals de la demarcació amb l’objectiu de donar resposta a les seves necessitats en l’àmbit de l’habitatge. Per tal d’augmentar el parc d’habitatge disponible, ha incrementat l’ajuda per a l’adquisició d’habitatges municipals de 30.000 a 40.000 euros; la rehabilitació d’habitatges municipals passa de 15.000 a 18.000 euros, i també incrementa l’import de la subvenció per mobilitzar l’habitatge buit, de 8.000 a 10.000 euros. Així mateix, se subvencionen la compra de material per contribuir a la lluita contra la pobresa energètica, i l’ajuda als ajuntaments per a la redacció d’estudis, plans, programes i projectes locals en l’àmbit de les polítiques d’habitatge.

Crèdir extraordinari

També s’han aprovat diferents crèdits extraordinaris per atendre despeses que no poden demorar-se fins a l’exercici següent i per a les quals no hi ha crèdit suficient. Són 250.000 euros destinats a l’Ajuntament de Cervià de Ter per fer una refacció de la muralla, després que el 13 de setembre passat se n’esfondrés una part al nucli antic de Cervià de Ter, on es troba la via pública i alguns habitatges particular); una actuació que es considera necessària i inajornable a fi de garantir la seguretat de les persones i dels béns.

L’estació de Camallera

S’ha aprovat també una moció en què s’insta l’administrador de la xarxa ferroviària, Adif, a l’execució immediata de les obres previstes d’adaptació de l’estació de Camallera per a l’aturada de trens de mitjana distància, per complir els terminis amb els quals es va comprometre i, per tant, completar l’habilitació de l’estació per a la nova funció abans de finalitzar l’any 2024. També demana al Govern de la Generalitat que vetlli pel compliment del compromís d’Adif i que implementi el més aviat possible la línia d’autobús entre l’estació i l’Escala, amb parades a Ventalló i Viladamat, i amb horaris ajustats a la seva funció de llançadora.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El PP proposa una “autopista fiscal” per pagar els impostos més baixos

figueres
política

Aragonès demana el vot per evitar noves retallades

barcelona
Guerra a Europa

Rússia llança un nou atac massiu contra la xarxa elèctrica ucraïnesa

Barcelona
política

Illa a Madrid: “Catalunya ha d’ajudar a millorar Espanya”

barcelona
Estat espanyol

Dirigents i militants socialistes demanen a Sánchez que no plegui

Barcelona
Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles
Estat espanyol

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona