Política

IRAQ

Dos coets impacten en voltants d’una base dels EUA en l’oest de l’Iraq

La base d’Ain al-Asad ja ha estat atacada fins a tres ocasions en els últims dies

Almenys dos coets han impactat aquest dimarts en els voltants de la base militar d’Ain al-Asad, on estan desplegades tropes dels Estats Units en l’oest de l’Iraq, en un nou atac de les milícies iraquianes proiranianes contra instal·lacions amb presència estatunidenca al Pròxim Orient.

El coronel de l’Exèrcit iraquià Mohamed al-Dalimy ha dit a Efe que els dos coets van impactar “als voltants” de la base, sense que l’atac causés danys materials o pèrdues humanes.

Davant d’aquest nou atac, Al-Dalimy ha indicat que una unitat de la setena divisió de les Forces Armades ha estat desplegada en diverses zones limítrofes de la base, situada a la província occidental d’Al-Al-Anbar, per a reforçar la seguretat de la instal·lació.

L’acció ha estat reivindicada per la denominada Resistència Islàmica a l’Iraq, una amalgama de milícies proiranianes que ja havia amenaçat d’atacar bases amb presència de tropes estatunidenques al Pròxim Orient en cas que Washington intensifiqués la seva presència militar a la regió en suport a Israel en la guerra contra Hamàs a la Franja de Gaza.

La base d’Ain al-Asad ja ha estat atacada fins a tres ocasions en els últims dies, però els coets i drons llançats fins al moment han impactat en zones adjacents o han estat interceptats abans d’impactar contra la base.

L’agrupació de milícies iraquianes ha reivindicat ja una desena d’atacs contra instal·lacions amb presència dels Estats Units, tant a l’Iraq com a Síria, on només el dilluns van llançar coets i drons contra cinc bases en l’oest sirià.

Davant aquesta escalada, el portaveu del Consell de Seguretat Nacional de la Casa Blanca, John Kirby, va manifestar ahir que a Washington estan “profundament preocupats per la possibilitat d’una escalada significativa d’aquests atacs”.

Per això, Kirby va anunciar que el secretari de Defensa, Lloyd Austin, ha ordenat als militars que “prenguin mesures per a preparar-se” i defensar-se.

En aquest sentit, el Pentàgon va anunciar aquest cap de setmana una sèrie de mesures per a millorar la posició dels EUA al Pròxim Orient per les recents accions d’intensificació per part de l’Iran i els seus aliats a la regió.

El Departament de Defensa ha avançat que enviarà més míssils i sistemes de defensa a la zona. En concret, ha ordenat moure el portaavions USS “Dwight D. Eisenhower” a l’àrea del Comando Central, que té autoritat sobre el Pròxim Orient i l’Àsia Central.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries