Política

IRAQ

Dos coets impacten en voltants d’una base dels EUA en l’oest de l’Iraq

La base d’Ain al-Asad ja ha estat atacada fins a tres ocasions en els últims dies

Almenys dos coets han impactat aquest dimarts en els voltants de la base militar d’Ain al-Asad, on estan desplegades tropes dels Estats Units en l’oest de l’Iraq, en un nou atac de les milícies iraquianes proiranianes contra instal·lacions amb presència estatunidenca al Pròxim Orient.

El coronel de l’Exèrcit iraquià Mohamed al-Dalimy ha dit a Efe que els dos coets van impactar “als voltants” de la base, sense que l’atac causés danys materials o pèrdues humanes.

Davant d’aquest nou atac, Al-Dalimy ha indicat que una unitat de la setena divisió de les Forces Armades ha estat desplegada en diverses zones limítrofes de la base, situada a la província occidental d’Al-Al-Anbar, per a reforçar la seguretat de la instal·lació.

L’acció ha estat reivindicada per la denominada Resistència Islàmica a l’Iraq, una amalgama de milícies proiranianes que ja havia amenaçat d’atacar bases amb presència de tropes estatunidenques al Pròxim Orient en cas que Washington intensifiqués la seva presència militar a la regió en suport a Israel en la guerra contra Hamàs a la Franja de Gaza.

La base d’Ain al-Asad ja ha estat atacada fins a tres ocasions en els últims dies, però els coets i drons llançats fins al moment han impactat en zones adjacents o han estat interceptats abans d’impactar contra la base.

L’agrupació de milícies iraquianes ha reivindicat ja una desena d’atacs contra instal·lacions amb presència dels Estats Units, tant a l’Iraq com a Síria, on només el dilluns van llançar coets i drons contra cinc bases en l’oest sirià.

Davant aquesta escalada, el portaveu del Consell de Seguretat Nacional de la Casa Blanca, John Kirby, va manifestar ahir que a Washington estan “profundament preocupats per la possibilitat d’una escalada significativa d’aquests atacs”.

Per això, Kirby va anunciar que el secretari de Defensa, Lloyd Austin, ha ordenat als militars que “prenguin mesures per a preparar-se” i defensar-se.

En aquest sentit, el Pentàgon va anunciar aquest cap de setmana una sèrie de mesures per a millorar la posició dels EUA al Pròxim Orient per les recents accions d’intensificació per part de l’Iran i els seus aliats a la regió.

El Departament de Defensa ha avançat que enviarà més míssils i sistemes de defensa a la zona. En concret, ha ordenat moure el portaavions USS “Dwight D. Eisenhower” a l’àrea del Comando Central, que té autoritat sobre el Pròxim Orient i l’Àsia Central.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Itàlia

Meloni encapçalarà la llista del seu partit als comicis europeus

Barcelona
POLÍTICA

Vergés afirma que Illa “sempre serà la sucursal del PSOE”

blanes
Estat espanyol

Personalitats de la cultura defensen “la legitimitat democràtica”

Barcelona
Guerra a Gaza

Optimisme al Caire amb l’última proposta de treva

Barcelona

Paneque diu que en educació la prioritat és eliminar els barracons

girona

Cañigueral (ERC):”Som el partit més represaliat de la història"

santa coloma de farners

El PP exigirà control de fronteres i fre a la immigració il·legal

girona
política

Illa acusa ERC i Junts de governar “d’esquena als ajuntaments”

barcelona
Estats Units

Biden fa broma amb l’edat: “Sóc un adult competint contra un nen de 6 anys”

Barcelona