Política

La Mitja Lluna Roja denuncia un atac contra l’hospital Al Shifa de Gaza

El bombardeig ha afectat una caravana d’ambulàncies que havia de transportar ferits cap al pas de Rafah per evacuar-los a Egipte

L’incident ha deixat almenys 13 morts i 26 ferits, segons les autoritats de la Franja

Un bombardeig israelià ha afectat l’hospital Al Shifa de Gaza, situat a l’oest de la ciutat, a l’hora en què estava previst que una caravana d’ambulàncies sortís amb ferits cap al pas de Rafah, per evacuar-los a hospitals egipcis, segons han denunciat el ministeri de Sanitat de Gaza i la Mitja Lluna Roja Palestina.

L’atac s’ha produït a dos quarts de cinc de la tarda hora local (una hora menys a Catalunya) i ha afectat l’entrada principal de l’hospital, el més gran de la Franja, a voltant del qual s’apleguen milers de desplaçats. Les autoritats de Gaza han assegurat que l’incident ha deixat tretze víctimes mortals i vint-i-sis ferits.

El ministeri de Sanitat de la Franja ha afirmat que “les forces d’ocupació han comès aquest crim” malgrat que havien avisat a la Mitja Lluna Roja i a la comunitat internacional de la seva intenció de traslladar ferits al sud de la Franja per al seu posterior trasllat a Egipte.

“Atac contra una ambulància de la Mitja Lluna Roja davant de l’hospital Al-Shifa. Els nostres col·legues s’han salvat de miracle”, ha escrit l’ONG a les xarxes socials. L’organització humanitària ha denunciat que l’objectiu del bombardeig ha estat un grup d’ambulàncies que tornaven d’una missió “per transportar persones ferides al pas de Rafah”.

La Mitja Lluna Roja ha denunciat dues hores abans que continuaven els atacs aeris a l’entorn de l’hospital d’Al-Quds, al sud de la ciutat. L’organització, que gestiona l’hospital, ha destacat que malgrat els violents bombardejos a tocar de l’edifici, el personal mèdic “no ha deixat de treballar i continua realitzant operacions urgents”.

L’ONG ha recordat que aquest centre sanitari acull uns 14.000 desplaçats, la majoria dones i nens.

Israel argumenta que Hamàs utilitzava l’ambulància

L’exèrcit israelià ha confirmat l’atac i ha justificat que l’ambulància afectada era utilitzada per “una cèl·lula terrorista de Hamàs”. Segons les forces de defensa israelianes, l’atac aeri ha “neutralitzat” els terroristes.

El tsahal ha recordat que l’àrea del nord Gaza és ara “una zona de guerra” i ha reiterat la crida als civils que hi viuen perquè marxin cap al sud “per la seva seguretat”.

Més de 9.250 morts

El ministeri de Sanitat de Gaza ha elevat aquest divendres el total de víctimes palestines a la Franja des de l’inici de la guerra, el passat 7 d’octubre, a 9.257 morts i 23.516 ferits. Del total de difunts, 3.826 eren nens i 2.405, dones. D’acord amb la mateixa font, els atacs israelians de les últimes han deixat 196 víctimes mortals.

A més, hi ha unes 2.100 persones desaparegudes moltes de les quals podrien estar sota la runa dels edificis ensorrats pels bombardejos, la meitat de les quals serien menors.

Un nou grup de ferits arriba Egipte

Un grup de ferits palestins ha creuat aquest divendres el pas de Rafah, l’únic punt fronterer que no controla Israel, per rebre tractament a hospitals egipcis, segons han informat mitjans del país àrab.

Segosn el canal de televisió egipci ExtraNews, els “germans palestins” han estat ingressats a hospitals del nord de la península del Sinaí i tots els casos han estat “examinats i diagnosticats mèdicament”.

Tot i que no ha transcendit cap xifra oficial, fonts citades per l’agència Efe xifren en “21 casos” els ferits de Gaza que han arribat avui a Egipte. També es desconeix el total de palestins ingressats a hospitals del país veí els últims dies.

El Caire va autoritzar dimecres per primera vegada des de l’esclat de la guerra entre Israel i Hamàs, el passat 7 d’octubre, que “ferits greus” palestins puguessin creuar el pas fronterer, gràcies a un acord entre Israel i Egipte mediat per Qatar i Estats Units.

En virtut d’aquest acord també han pogut començar a sortir de la Franja els ciutadans estrangers o palestins amb doble nacionalitat d’un altre país.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Gaza

Biden afirma que hi hauria “un alto el foc demà” si Hamàs allibera els ostatges

Barcelona

Puja la participació respecte el 2021 i se situa al 26, 9% a la una de la tarda

BARCELONA
guerra a europa

S’intensifiquen els atacs russos a Khàrkiv

barcelona

Els candidats voten fent crida a la participació amb alguns laments pel col·lapse a Rodalies

BARCELONA
política

En marxa la jornada electoral del 12M amb més de 2.500 col·legis per anar a votar

barcelona
caucas

Nova massiva protesta contra la llei “d’influència estrangera” a Geòrgia

barcelona

Els colons avancen a l’ombra de Gaza

Beirut

Catalunya, davant una nova cruïlla

Barcelona

Quinze opcions i sense mascareta

Girona