Política

El ple d’investidura de Pedro Sánchez serà dimecres i dijous

La presidenta del Congrés fa la convocatòria després que el PSOE hagi aconseguit els suports necessaris per al candidat socialista

La presidenta del Congrés dels Diputats, Francina Armengol, ha convocat el ple d’investidura de Pedro Sánchez per al pròxim dimecres 15 i dijous 16 de novembre. Armengol acaba de comparèixer davant els mitjans de comunicació per anunciar-ho . El ple s’ha convocat poques hores abans que es registri al Congrés la llei d’amnistia –el tràmit es farà segurament avui, màxim demà–, el que li permetrà sumar els imprescindibles vots d’ERC i Junts per Catalunya. El PSOE ha tancat també acords amb Sumar, EH Bildu, el PNB, el BNG i Coalició Canària, formacions que, unides, sumen 179 escons. En una primera volta, recorda l’ACN, el candidat socialista necessita una majoria absoluta per ser escollit, és a dir, els vots de, com a mínim, 176 dels 350 diputats totals.

A finals de setembre es va celebrar el debat d’investidura del popular Alberto Núñez Feijóo, que no va aconseguir els suports necessaris per ser investit president. Si tot va com està previst, Sánchez sí que ho aconseguirà i divendres prometrà el seu càrrec davant el rei Felip VI, pas necessari abans de poder formar el seu nou executiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.