Política

Conflicte Bèl·lic al Pròxim Orient

El ministre de Finances afirma que Israel ja no pot “suportar l’existència d’una entitat independent a Gaza”

Bezalel Smotrich, del Partit Religiós Sionista, considera que l’“emigració voluntària” dels “àrabs de Gaza” a altres països és una “solució humanitària”

El ministre israelià de Finances , Bezalel Smotrich, ha advertit aquest dimarts que el seu país ja no pot “suportar l’existència d’una entitat independent a Gaza”, basada en “l’odi a Israel i el desig de destruir-lo”.

Smotrich ho ha dit en una publicació a les xarxes socials en la que dona suport a la proposta de Danny Danon, antic ambaixador d’Israel a les Nacions Unides, i Ram Ben-Barak, antic director adjunt de l’agència d’intel·ligència Mossad, que dilluns van suggerir en un article publicat a The Wall Street Journal traslladar part de la població de Gaza a altres països.

“Una cèl·lula amb una àrea petita com la Franja de Gaza, sense recursos naturals i fonts de subsistència independents, no té cap possibilitat d’existir de manera independent, econòmica i políticament, amb una densitat tant alta durant molt de temps”, ha argumentat el polític populista de dretes, del Partit Religiós Sionista.

És per això que, segons ell, la “migració voluntària” dels “àrabs de Gaza” és la “solució humanitària” més “adequada” per a ells i per a tota la regió “després de 75 anys de refugiats, pobresa i perills”. “L’acceptació dels refugiats per part dels països del món que realment volen el millor pels seus interessos [de la població de Gaza], amb el suport i la generosa assistència financera de la comunitat internacional, inclòs l’Esta d’Israel, és l’única solució que acabarà amb el patiment i el dolor tant dels jueus com dels àrabs.

Segons Smotrich, en comptes de ser “rehabilitats a nivell personal i humà com centenars de milions de refugiats al món”, els residents a Gaza són “ostatges en la pobresa i la massificació” com a “símbol del desig de destruir l’Estat d’Israel i del retorn dels refugiats” palestins.

El ministeri d’Afers Exteriors de l’Autoritat Nacional Palestina (ANP) ha reaccionat a les declaracions d’Smotrich afirmant que són “part del pla colonial i racista” d’Israel i l’ha acusat de donar suport a un “genocidi”.

El secretari general de l’ANP, Mustafa Barghouti, ha assenyalat en un missatge a les xarxes socials que amb les seves paraules Smotrich ha “revelat la política i les intencions reals del govern israelià”. “El propi [primer ministre israelià, Benjamin] Netanyahu va dir al principi de la guerra israeliana a Gaza que tots els habitants de la Franja havien de desallotjar les seves cases”, ha recordat. Barghouti ha recordat que la “neteja ètnica és un crim de guerra i es fa bombardejant la població civil desprotegida”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries