Política

Desarticulen l'últim comando operatiu dels GRAPO, segons Interior

La Guàrdia Civil ha detingut aquesta tarda a Barcelona sis presumptes membres dels GRAPO que segons ha informat el Ministeri de l'Interior en un comunicat formaven l'últim comando operatiu de la banda.

Entre els detinguts estan Jorge García Vidal i Israel Clemente López, a qui es relaciona amb l'assassinat de l'esposa de l'empresari Francisco Colell, Ana Isabel Herrero, que va tenir lloc el 6 de febrer de 2006 a Saragossa, quan tres individus, que es van identificar com membres dels GRAPO, van tirotejar la parella.

Ambdós estan, a més, reclamats per l'Audiència Nacional per delictes de robatori amb intimidació, detenció il·legal i terrorisme.

Els altres membres del comando que han estat detinguts en l'operació, després de la qual la Guàrdia Civil considera "totalment desarticulada l'estructura clandestina PCE(r)-GRAPO", són José Francisco Cela Seoane, Manuel Ramón Arango Rego, Isabel María Aparicio Sánchez i Lucio García Blanc.

Les detencions permetran, segons la nota de premsa, esclarir els atemptats i les accions comeses pels GRAPO en els últims dos anys. L'arrest s'ha produït després de les investigacions dutes a terme per la Guàrdia Civil arran de la detenció el 2006 de tres membres de la banda.

En les pròximes hores es procedirà al registre dels habitatges dels detinguts, qui seran traslladats a Madrid per a ser posats a la disposició de l'Audiència Nacional acusats dels delictes de pertinença o col·laboració amb banda armada.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries

El PP proposa una “autopista fiscal” per pagar els impostos més baixos

figueres
política

Aragonès demana el vot per evitar noves retallades

barcelona