Política

Conflicte bèl·lic al Pròxim Orient

L’acord per a un alto el foc temporal a Gaza, a tocar

L’acord entre Israel i Hamàs per un intercanvi de presoners i un alto el foc era imminent al tancament d’aquesta edició.

El cap polític del moviment islamista palestí, Ismail Haniyeh, va avançar en un comunicat que eren “a prop d’assolir un acord de treva” amb Israel. Haniyeh hi va afegir que ja havien lliurat la seva resposta als mediadors de la negociació, liderada per Qatar i Egipte en coordinació amb els EUA.

En paral·lel, el primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, va convocar reunions tant del seu govern com del gabinet de guerra a la tarda per tractar “l’alliberament d’ostatges”. Netanyahu va assegurar que estaven “avançant” i va afirmar que esperava “bones notícies”. Malgrat que els ministres més ultres, com el de Seguretat, Itamar Ben-Gvir, i el de Finances, Bezalel Smotrich, s’oposaven al pacte, no tindrien prou majoria per vetar-lo.

El president nord-americà, Joe Biden, va dir també que l’acord per alliberar “alguns dels ostatges” capturats en els atacs del 7 d’octubre al sud d’Israel era “molt a prop”. “Les coses pinten bé”, hi va afegir. El portaveu d’Exteriors de Qatar, Makhed al Ansari, també ho va donar per fet i va explicar que només quedaven “alguns detalls logístics i no essencials”.

L’acord es basaria en un intercanvi de 50 ostatges retinguts a Gaza, “inclosos colons i estrangers”, per almenys 150 presoners palestins, segons la CNN, una xifra que fonts egípcies citades per Efe elevaven a 300. El pacte inclouria un alto el foc de quatre a cinc dies, durant el qual els drons israelians no podrien sobrevolar la Franja de Gaza i permetria l’entrada de 300 camions amb ajuda humanitària.

http://www.elpuntavui.cat/politica/article/17-politica/2357931-biden-augura-que-l-acord-per-alliberar-ostatges-es-produira-aviat.html

2357931



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Gaza

Egipte se suma a la demanda per genocidi contra Israel al TIJ

Barcelona
Guerra a Gaza

L’exèrcit israelià reprèn l’ofensiva al nord de l’enclavament palestí

Barcelona
Guerra a Gaza

Biden afirma que hi hauria “un alto el foc demà” si Hamàs allibera els ostatges

Barcelona

La participació a les 18 hores s’alenteix i s’equipara a les més baixa del 2021

BARCELONA
guerra a europa

S’intensifiquen els atacs russos a Khàrkiv

barcelona

Els candidats voten fent crida a la participació amb alguns laments pel col·lapse a Rodalies

BARCELONA
política

En marxa la jornada electoral del 12M amb més de 2.500 col·legis per anar a votar

barcelona
caucas

Nova massiva protesta contra la llei “d’influència estrangera” a Geòrgia

barcelona
Pròxim Orient

Els colons avancen a l’ombra de Gaza

Beirut