Política

POLÍTICA

El PSC de Girona veu nuls taxes i impostos, per irregularitats

El grup municipal del PSC a l’Ajuntament de Girona considera que les taxes i els impostos per al 2024 aprovats en el ple extraordinari d’ordenances del 26 d’octubre són nuls a causa de les irregularitats del procés de tramitació. “Han fet les coses malament i hi han de buscar una solució”, va dir ahir la regidora Bea Esporrín.

El PSC insta l’equip de govern, de Guanyem, Junts i ERC, a rectificar i frenar la tramitació del punt aprovat. En cas contrari, va dir ahir Esporrín, qualsevol hipotètica impugnació al jutjat de l’acord, que va incloure la puja del 25% del rebut de les escombraries i del 3,6% de l’IBI, podria obligar el consistori a tornar quantitats percebudes de manera irregular a partir del gener de l’any que ve.

Si els nous gestors municipals rectifiquen, podria haver-hi una pròrroga de les anteriors ordenances aprovades, ja que, segons el PSC, no hi ha prou temps per aprovar-ne unes de noves i que fossin vigents al gener.

El PSC sosté que un informe del secretari municipal del dia 21 (dimarts passat) els dona la raó en relació amb el recurs de reposició presentat i en el sentit que el dictamen de la comissió informativa prèvia al ple els va vulnerar el dret de participació, reconegut per la Constitució espanyola, i no contenia informació rellevant.

A la seu del PSC de Girona, Esporrín va dir ahir a la tarda que la documentació del dijous 19 d’octubre no contenia “ni l’estudi de costos ni informes preceptius”. A més, per analitzar per què s’apujava el rebut de les escombraries, els socialistes van rebre el mateix dia al matí un informe que contenia deu documents annexos.

Sis taxes menys al ple

Durant la sessió, el PSC es va queixar que els seus regidors no sabien què contenia la proposta d’acord i què votaven. Van dir que allò era un despropòsit. A més, entre la comissió informativa del dia 19 i el ple del dia 26, van desaparèixer del punt sis taxes, incloent-hi la del servei de conservació de cementiris i la de la prestació de serveis de seguretat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.