Política

SOCIETAT

Demanen un paper més actiu del govern en el futur hospital Josep Trueta a Salt

L’Observatori Campus de Salut Girona Nou Trueta demana que la Generalitat de Catalunya tingui un paper més actiu a l’hora d’agilitzar la tramitació del futur hospital Josep Trueta i campus de salut, que estarà majoritàriament dins del terme municipal de Salt. “Sempre hem dit que la Generalitat hauria hagut de donar més suport en tot el procés. Quan hi va haver la proposta dels jocs olímpics d’hivern al Pirineu, hi va posar tota la maquinària en marxa”, va dir ahir el president del Col·legi Oficial de Metges de Girona (COMG), Josep Vilaplana.

Mentre no es concreta la cessió dels terrenys, els responsables de l’Observatori consideren que la Generalitat podria avançar feina en “la licitació del concurs d’idees” per al futur campus, que inclourà les facultats d’Infermeria i Medicina de la Universitat de Girona (UdG) i un centre de recerca i transferència.

L’Observatori es va constituir el 2020 per “col·laborar” en la materialització del futur hospital i campus de Salut, va exposar Vilaplana. El cap dels metges gironins es va mostrar satisfet que l’Ajuntament de Salt cedeixi els sòls a la Generalitat el primer trimestre del 2024. En canvi, l’equip de govern de Girona, de Guanyem, Junts i ERC, “va més endarrerit”, va dir Vilaplana, que hi va afegir que els nous responsables polítics –va esmentar l’alcalde Salellas (Guanyem) i el quart tinent d’alcalde, Aldeguer (Junts)– creuen de debò en el projecte.

De tota manera, segons el cap dels metges gironins, els tècnics de l’Ajuntament de Girona estan desbordats en la tramitació urbanística per raons diverses. Constituït el 2020, als responsables de l’Observatori se’ls fa “llarg” el procés, va reconèixer ahir Vilaplana. “Hem de felicitar els tècnics que s’hi han dedicat, però a Girona la dotació de tècnics per a un projecte d’aquesta envergadura és escassa.”

El doble

El futur hospital universitari Josep Trueta a Salt tindrà el doble d’habitacions amb llits individuals que l’actual (800 en lloc de 400) i el triple de sales d’operacions (33 en lloc de les 11 actuals). Així consta en el pla funcional en què han treballat responsables assistencials de l’actual Trueta i el Santa Caterina de Salt i obert a la participació ciutadana. Dels serveis del futur centre en va fer esment l’exdegà de Medicina de la UdG i l’actual cap de cardiologia del Trueta, Ramon Brugada, en la compareixença d’alguns dels representants de l’Observatori. El pla funcional del futur Trueta es presentarà el dilluns 11 de desembre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona