Política

POLÍTICA

Junts defensa al Congrés que tots els pobles disposin de serveis bancaris i caixers

La proposició de llei presentada té com a objectiu evitar “l’exclusió financera, que afecta bàsicament municipis rurals i sectors de població amb un difícil accés a les noves tecnologies, com la gent gran”.

Junts al Congrés ha registrat aquest matí una proposició de llei que defensa que tots els pobles disposin de serveis bancaris i caixers. Aquest text vol protegir especialment els municipis en risc d’exclusió financera, és a dir, que no disposen de caixer automàtic en el seu terme municipal. A més, té com a finalitat garantir l’accés als serveis bancaris bàsics a través d’un servei de caixer automàtic de proximitat, amb independència del municipi de residència.

Aquesta problemàtica afecta a més de 500 municipis catalans. “El nostre objectiu és evitar l’exclusió financera, que afecta municipis rurals de les comarques gironines, sobretot de la Cerdanya, la Garrotxa i el Ripollès, i deixa sense accés a un servei bàsic a les persones que no tenen domini de les noves tecnologies, com la gent gran”, explica la diputada de Junts per Girona al Congrés, Marta Madrenas.

“Treballem per tal que els veïns de les comarques gironines, visquin al poble que visquin i tinguin l’edat que tinguin, puguin disposar de serveis financers i caixers. Per garantir les oportunitats de les persones, la seva qualitat de vida, ja visquin a la capital, o al municipi més petit de la demarcació. Haver de desplaçar-se 30 km per anar a un caixer no és equilibri territorial”, ha afegit Madrenas.

La proposició de llei defineix com a municipis en risc d’exclusió financera els municipis que no disposin d’oficina bancària ni de caixer automàtic al terme municipal. Preveu que han de disposar, com a mínim, d’un caixer automàtic al seu terme municipal. També preveu en primer lloc la instal·lació voluntària dels caixers per part de les entitats i, si en el règim d’instal·lació voluntària no es cobreix les necessitats de tots els municipis en risc d’exclusió financera, s’activi el règim d’instal·lació obligatòria. En aquest cas, la instal·lació es finançarà a càrrec d’uns Fons de nova creació: Fons de garantia del servei de caixer automàtic als municipis en risc d’exclusió financera, adscrit a l’Administració General de l’Estat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia