Política

MOBILITAT

Banyoles instal·larà càmeres a les entrades del Barri Vell per controlar l’accés de vehicles

El projecte contempla la instal·lació de dotze càmeres i tres perímetres diferents

L’alcalde Miquel Noguer ha anunciat que preveu que s’executi en els propers tres mesos

L’Ajuntament de Banyoles instal·larà càmeres amb lectors de matrícules a les entrades del Barri Vell per controlar l’accés dels vehicles, segons informa l’Agència Catalana de Notícies. Es tracta d’una zona de circulació que actualment està restringida a veïns i vehicles per a càrrega i descàrrega en horari laboral. El projecte contempla la instal·lació de dotze càmeres i tres perímetres diferents: un que engloba el Barri Vell, un altre a la plaça de les Rodes i l’últim a la plaça del Carme. En paral·lel, el consistori preveu començar aviat un registre de les matrícules de veïns que podran accedir als perímetres marcats sense ser sancionats. El projecte ja s’ha adjudicat per 207.000 euros i l’alcalde ha anunciat que preveu que s’executi en els propers tres mesos.

La circulació amb vehicles pel Barri Vell de Banyoles està restringit a veïns i distribuïdors que han de fer càrrega i descàrrega dins d’una franja horària delimitada. Fins ara, el control d’aquests accessos es feia amb una pilona hidràulica, però aquesta eina es fa malbé molt sovint i en moltes ocasions els punts de control quedaven oberts a tothom.

Ara, el consistori ha decidit posar fi a aquesta lliure circulació que es produïa en determinades ocasions i instal·larà dotze càmeres amb lectors de matrícula als accessos. En la zona del Barri Vell n’hi haurà nou i estaran distribuïdes als carrers de la Canal, Àngel Guimerà, Girona, Porta del Forn, Era de l’Abad, Nou, Valls, Sant Antoni i la plaça dels Estudis. En la zona de la plaça de les Rodes hi haurà una càmera en el passatge de Jacint Verdaguer i una altra al carrer de l’Estany i en la de la plaça del Carme una única càmera al carrer del Conill.

La instal·lació de les càmeres amb lector de matrícula també comportarà la eliminació de totes les pilones fixes i hidràuliques que hi ha instal·lades actualment. També se suprimiran alguns senyals lluminosos que indiquen si la pilona està baixada o no i es renovaran els panells que indiquen les restriccions de circulació.

Sancions automàtiques

El sistema de càmeres lectores de matrícula permetran identificar tots els vehicles que accedeixen en aquests tres perímetres. Si el sistema detecta més de tres accessos sense una autorització expressa, procedirà a la sanció del vehicle automàticament. A dia d’avui, el consistori ja està fent un registre de totes les matrícules de vehicles que tenen els residents dels tres perímetres per tal de gestionar les autoritzacions corresponents i evitar la sanció.

La previsió és que les obres es facin en els tres propers mesos i tindran un cost de 135.434 euros. El contracte també preveu el manteniment d’aquestes càmeres durant cinc anys que començarà al gener del 2024 si l’obra està acabada. El cost per aquest manteniment és de 72.515 euros més, fet que suposa una suma total 207.950. A més, l’empresa s’ha compromès en reparar les càmeres avariades en menys de dotze hores i instal·lar un sistema que detecta el 99



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona