Política

La Fiscalia urgeix García Castellón a tramitar “sense dilacions” el recurs contra la investigació de Puigdemont al cas Tsunami

Es queixa que el magistrat de l’Audiencia Nacional està retardant el procés

La Fiscalia de l’Audiència Nacional ha instat el jutge del cas Tsunami Democràtic, Manuel García Castellón, a elevar “sense més dilacions” el recurs directe d’apel·lació que va interposar el 10 de novembre passat contra la decisió del magistrat de dirigir la investigació per terrorisme a l’expresident Carles Puigdemont, Marta Rovira i deu persones més.

“De persistir” aquestes “dilacions”, la Fiscalia adverteix, segons informa Efe, que les posarà en coneixement de la sala penal -a la qual correspon resoldre aquest recurs- com a “única via que restaria a aquest Ministeri per obtenir resposta a la seva tutela judicial efectiva en via de recurs”.

En el seu escrit al Jutjat Central d’Instrucció 6 de l’Audiencia Nacional, el fiscal Miguel Ángel Carballo assenyala que ja ha transcorregut “sobradament” el termini de cinc dies que el jutge va donar a les parts en traslladar-los el seu recurs, el passat dia 10. El fiscal es queixa que el tràmit s’hagi retardat tants dies, primer perquè es van personar com a acusació dos policies nacionals, cosa que va fer retardar el procés fins el dia 21 de novembre. Però el jutjat va esperar fins el dia 28 de novembre per donar trasllat del recurs del fiscal.

Per tot plegat, el fiscal considera que el jutjat “ja hauria d’haver elevat a la Sala el recurs interposat, cosa que s’insta expressament sense que s’estableixin més dilacions. I avisa que si persisteixen els retards ho posarà en coneixement de la Sala.

En el seu recurs, la Fiscalia considera que no hi ha prou indicis de culpabilitat per investigar Puigdemont o la secretària general d’ERC, Marta Rovira, pels disturbis de la tardor del 2019 atribuïts a Tsunami Democràtic, on no veu ni un grup criminal ni caràcter terrorista.

En no poder investigar García Castellón Puigdemont per ser aforat, per la seva condició d’eurodiputat, el magistrat va demanar al Tribunal Suprem que assumeixi la investigació, qüestió sobre la qual encara no s’ha pronunciat l’alt tribunal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia