Política

El PSC, ERC, i els comuns presidiran dues comissions cadascun al Congrés i una serà per Junts

Avui s’han escollit el total de les 23 comissions permanents de la legislatura

El PSC, ERC, i els comuns ocuparan cadascun dues presidències de comissions de Congrés dels Diputats, que es constitueixen aquest dilluns, fruit dels acords assolits per la majoria de la investidura. Junts en tindrà una. El socialista José Zaragoza presidirà la Comissió Constitucional, on el PP ha situat Cayetana Álvarez de Toledo com a portaveu, i la també diputada de PSC Mercè Perea presidirà la del Pacte de Toledo. Els diputats d’ERC Inés Granollers i Jordi Salvador presidiran les comissions d’Indústria, i Joventut i Infància, respectivament. Els diputats dels comuns Gerardo Pisarello i Aina Vidal presidiran les de Cultura i Treball, respectivament. I la diputada de Junts Marta Madrenas presidirà la de Seguretat Vial.

Els socialistes ostentaran un total de 16 comissions, el PP 11, Sumar 6 i Vox cap. La formació d’extrema dreta de Santiago Abascal ha anunciat que trenca relacions amb la direcció del PP, però no amb a nivell autonòmic i municipal, pels “pactes” de Feijóo amb el PSOE i Sumar per repartir-se les comissions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia