Política

política

Elena condemna l’intent de vincular l’extrema esquerra catalana l’atac a Vidal-Quadras

L’exministre del PP Jaime Mayor Oreja planteja en una xerrada escolar que la temptativa d’assassinat es va fer per “desestabilitzar Espanya”

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha condemnat avui les declaracions de l’exministre Jaime Mayor Oreja vinculant l’extrema esquerra catalana amb l’intent d’assassinat que va patir el mes passat l’exlíder popular i cofundador de Vox Aleix Vidal-Quadras. “És un fanàtic i un irresponsable, desconec si aquestes paraules són denunciables des del punt de vista penal, però sí que són políticament denunciables i deplorables”, ha assegurat Elena en una entrevista a Rac 1 que recull l’ACN. En una xerrada davant de 300 alumnes d’entre 14 i 17 anys d’una escola concertada de Madrid, l’exministre d’Interior del PP va analitzar la situació de l’Estat espanyol i en un discurs ple de polèmiques idees i declaracions, va posar en dubte l’autoria dels atemptats de l’11-M a Madrid i va relacionar l’extrema esquerra catalana amb l’atac que va patir Aleix Vidal-Quadras a la capital espanyola. “L’objectiu és desestabilitzar Espanya. Qui ho va fer, els russos, les extremes esquerres catalanes, l’extrema dreta espanyola?”, va deixar a l’aire. Avui, el conseller d’Interior li ha replicat que dir que hi ha un moviment per destruir l’Estat espanyol és “delirant”.

Durant la xerrada dirigida a estudiants de d’ESO i Batxillerat, Mayor Oreja va assegurar que “el fet que avui l’Estat espanyol estigui en caiguda lliure no és per culpa de la Constitució sinó per culpa d’un projecte de pla suïcida que va sumar l’esquerra, socialistes, comunistes i nacionalistes, el capità general del qual és l’organització terrorista ETA”. El que més “esgarrifa” Elena, ha destacat, és pensar que aquesta persona va ostentar un càrrec públic de molta responsabilitat. “Va ser ministre d’Interior i va estar a punt de ser president del govern” espanyol quan es dubtava entre ell, Rodrigo Rato i Mariano Rajoy. “Aquest senyor ha manat molt i pensa així. Et poses les mans al cap quan el sents, i no m’estranya que hagin passat coses com els que han passat”, ha assenyalat el conseller, que també s’ha referit a l’exministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz. “Han fet de la mentida i el fanatisme el seu fil conductor i ens ha portat on ens ha portat: a policies patriòtiques i a usar l’Estat al servei dels seus deliris ideològics”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.