Política

El Congrés debatrà dimarts la llei d’amnistia

La cambra també es votarà la creació de comissions d’investigació del 17-A i Operació Catalunya

Dimarts que ve, dia 12 de desembre, se celebrarà al Congrés dels Diputats el debat i votació de la presa en consideració de la llei d’amnistia i la seva tramitació d’urgència. Es preveu que el text superi les dues votacions amb els vots de PSOE, Sumar, ERC, Junts, Bildu, PNB i BNG. A la sessió plenària també està previst que s’examini la creació de les comissions d’investigació que reclamen les formacions independentistes: la de l’espionatge amb Pegasus, la de l’Operació Catalunya i la dels atemptats del 17-A a la Rambla i Cambrils.

Si com es preveu s’aprova, la Llei d’amnistia superarà un nou pas al Congrés. La norma va entrar a la cambra baixa de la mà del PSOE, que la va registrar en solitari fruit de les dificultats d’acabar de tancar un acord amb ERC. La nova normativa podria quedar definitivament aprovada a la cambra baixa a finals de desembre o principis de gener, si es compleixen els terminis.

PP i petició reconsideració

El PP ha demanat aquest dimarts la reconsideració de l’admissió a tràmit al Congrés dels Diputats de la llei d’amnistia als encausats del procés i la compareixença del ministre de la Presidència, Félix Bolaños. Les dues propostes, com informa l’ACN, han estat descartades per la Junta de Portaveus, segons ha indicat el portaveu del PP a la cambra, Miguel Tellado.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia