Política

política

Marta Rovira es persona en el cas de Tsunami contra ella

La secretària general d’ERC demana al jutge García-Castellón que la investiga per terrorisme tota la informació de la instrucció

El seu advocat Iñigo Iruin demana que s’anul·li la comissió rogatòria a Suïssa per localitzar-la

La secretària general d’ERC, Marta Rovira, ha decidit personar-se en el cas de Tsunami Democràtic que el jutge de l’Audiència Nacional Manuel García-Castellón investiga sota per terrorisme i en el què implica a la mateixa Rovira. La dirigent d’ERC exiliada a Suïssa ha demanat al jutge a través del seu advocat, el basc Iñigo Iruin, tota la informació de la investigació judicial i de les diligències realitzades fins ara. En el mateix escrit en què l’advocat formalització la personació de Rovira demana que es deixi sense efecte la comissió rogatòria del jutge a Suïssa perquè faciliti la localització de la dirigent d’ERC al país helvètic.

El jutjat central d’instrucció 6 de l’Audiència Nacional va obrir la causa contra Tsunami Democràtic el 2019 i García-Castellón la va instruir fins fa uns mesos en secret. Ha estat el 6 de novembre que en una resolució ha imputat en el cas per terrorisme a Marta Rovira però també l’expresident Carles Puigdemont junt amb nou persones més.

Segons informa El Nacional, la magistrada substituta de García-Castellón, María Tardón, ha respost a Rovira que, en l’escrit, no aporta la direcció on pugui ser localitzada a Suïssa i ha demanat a la Fiscalia el seu parer sobre la petició de Rovira perquè es deixi sense efecte la petició a les autoritats suïsses de la seva localització i domicili. Cal recordar que el jutge García-Castellón va aixecar al maig el secret de sumari del cas de Tsunami i llavors es va saber que havia sol·licitat a Suïssa informació sobre un compte corrent i que les autoritats helvètiques li van denegar la col·laboració en considerar que el cas de Tsunami era una causa judicial política.

L’advocat basc Iñigo Iruin ha estat clau en la tramitació del retorn de l’exili de l’exdiputada de la CUP, Anna Gabriel, així com de l’actual consellera d’Acció Exterior d’ERC, Meritxell Serret, en la seva personació davant del Suprem.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell