Política

POlÍTICA

El PSC-Girona pel Canvi veu uns pressupostos continuistes i poc ambiciosos

ç

El grup municipal del PSC.Girona pel Canvi ha denunciat que les inversions baixen dels 6 milions d’euros als 5,84 milions d’euros actuals. Bea Esporrín assegura que el pressupost té menys recursos per inversions: “Reus amb 106.000 habitants ha presentat un pla d’inversions al 2024 de 25,3M d’euros o Tarragona amb 134.000 habitants de 21 M d’euros o Mataró amb 128.000 habitants 14,47 M d’euros”.

Assegura Esporrín que la diferència és “notable”: “Més encara si tenim en compte la pujada de l’IPC de 2019 a 2023 que situarien les inversions a 7,1 M d’euros per no perdre inversió per habitant durant aquests últims quatre anys”.

“Per tant -afirma també- que els gironins i gironines hi perdem doblement. Per la baixada d’inversions del govern tripartit, i perquè no s’ha aplicat l’increment de l’IPC a la quantitat destinada a inversions».

La regidora Esporrín ha afegit que «ens tornen a presentar un pressupost sense ambició, i això ens porta a mirar enrere i veure que es repeteixen les línies del passat. Insistim a dir que és un pressupost preocupadament continuista, no és el pressupost que Girona necessita. Semblaria que els comptes per 2024 s’han pensat més per fer contents els tres partits que formen el govern que no pas pensant en Girona i la ciutadania».

La regidora socialista ha assenyalat que el pressupost insisteix a acabar les obres iniciades pel govern de Junts i ERC del mandat anterior. La casa de la tecnologia, la biblioteca de la Casa de Cultura de Girona o «els passos endavant lentíssims de les reformes de carrer Barcelona» són alguns dels exemples que deixen «absolutament clar» que aquest pressupost actualitza els objectius de Junts i ERC del mandat anterior, ara, amb Guanyem-CUP al capdavant, segons el grup PSC-Girona pel Canvi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona