Política

ESTATS UNITS

Biden insta a condemnar els atacs sexuals de Hamàs

El president dels EUA reclama a la comunitat internacional una reacció “sense equívocs” a les violències contra dones israelianes el 7-O

Denuncia “testimonis d’una crueltat inimaginable”

El president del EUA, Joe Biden, va instar ahir la comunitat internacional a condemnar “sense equívocs“ ni “excepcions” les violacions i altres violències sexuals perpetrades per Hamàs contra noies i dones israelianes en el seu atac del 7 d’octubre a Israel, segons va informar l’agència nord-americana AP. En un acte per a la recollida de fons electorals a Boston, el líder demòcrata va explicar que, en les darreres setmanes, supervivents i testimonis han desvelat “relats esgarrifosos, d’una crueltat inimaginable”. “Testimonis de dones violades de manera repetida i sent mutilades en vida; de cadàvers profanats, terroristes de Hamàs infligint tant de sofriment i dolor com van poder a dones i noies i després assassinant-les,” “És horrorós”, hi va afegir.

Israel investiga diversos casos d’aquestes violències, en un cas complicat per la falta de testimonis de víctimes i de proves forenses.

Des de Jerusalem, el primer ministre israelià, Beniamin Netanyahu, va carregar dimarts al vespre contra la falta de condemna internacional a aquestes agressions sexuals, que Hamàs nega haver comès. “Jo els dic a les organitzacions de drets de les dones, a les organitzacions de drets humans: heu sentit casos de violació de dones israelianes, atrocitats horribles, mutilacions sexuals. On dimonis éreu?”, va etzibar el premier israelià.

Israel va organitzar una sessió especial, dilluns a l’ONU, en què participants com ara l’exsecretària d’Estat dels EUA Hillary Clinton o l’antiga dirigent de Meta Sheryl Sandberg van criticar el silenci global davant d’aquestes violències sexuals –i en alguns casos, assassinats– contra dones a Israel.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Catorze entitats demanen la clausura de l’abocador

LLORET DE MAR
uruguai

L’expresident José Mujica anuncia que té un tumor a l’esòfag

barcelona
estats units

Ultimàtum de la Universitat de Colúmbia perquè es desmantellin els campaments

barcelona
GIRONA

El PSC proposa un pla de xoc contra les desigualtats socials

GIRONA
RIPOLL

El PP vol aprovar una pla per incentivar el teixit empresarial a Catalunya

RIPOLL
GIRONA

Junts aposta per donar un “nou impuls” a la llengua catalana

GIRONA
guerra a gaza

Els EUA desconeixen el pla d’Israel per a protegir els civils de Rafah

barcelona
GIRONA

Els Comuns volen un abonament de 15 euros al mes per al transport públic

GIRONA
estat francès

La policia entra a la Sorbona per a expulsar els estudiants propalestins

barcelona