Política

ERC defensa que la llei d’amnistia salda un deute amb Catalunya i Junts considera que ajudarà per treballar en la independència

Junts afirma que la llei és una forma de desjudicialitzar el conflicte i “tornar a la política allò que era de la política”

Els republicans diuen que estan preparats per guanyar o perdre un referèndum d’independència

En el marc del debat sobre la llei d’amnistia, els dos partits independentistes de Catalunya també han dit la seva. Josep Maria Cervera, de Junts per Catalunya, ha subratllat que l’amnistia “no va sobre perdó ni convivència”, sinó que va sobre “reparar una injustícia”. Per la seva part, Gabriel Rufián, portaveu d’Esquerra Republicana de Catalunya, ha afirmat que la llei soluciona un deute amb el país i és una solució política per un conflicte polític.

Cervera ha recordat que la llei d’amnistia era una condició prèvia perquè el seu partit facilités la investidura de Pedro Sánchez. “És una forma de tornar a la política allò que era de la política”, ha defensat. També s’ha referit a les paraules de Carles Puigdemont sobre com l’amnistia “dona les condicions de l’abandonament de la repressió”. El portaveu ha dit que ara l’independentisme podrà dedicar les energies a fer política i no a defensar-se. Consideren que la llei era necessària per començar les negociacions entre la nació catalana i l’espanyola.

El representant ha destacat que molts dels detractors de la llei “seran els principals beneficiats”, referint-se que els cossos policials també entren en aquesta llei. Tampoc ha volgut oblidar que el mateix PSOE que havia votat pel 155, “avui votarà que sí”.

Amb tot, des de Junts s’han mostrat ferms i han remarcat que aquesta llei “en cap cas és una mostra que el poble català oblida ni perdona, ni que abandona la independència”.

Gabriel Rufián ha interpel·lat en nombroses ocasions directament al líder del PP, Nuñez Feijóo, per haver-se referit a la llei com “corrupció política”. El republicà ha enumerat diferents casos mediàtics de corrupció del Partit Popular i ha ironitzat dient que “com tenia els nassos de parlar”. Ha criticat que la hipèrbole cansava i feia mal al país.

Des d’ERC han recordat que potser la llei d’amnistia no estava al programa electoral del PSOE, però “sí que estava” en el seu. A més a més, Rufián ha advertit que el seu partit està preparat per guanyar o perdre un referèndum a Catalunya; “i vostès?”, ha preguntat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Gaza

Optimisme al Caire amb l’última proposta de treva

Barcelona

Paneque diu que en educació la prioritat és eliminar els barracons

girona

Cañigueral (ERC):”Som el partit més represaliat de la història"

santa coloma de farners

El PP exigirà control de fronteres i fre a la immigració il·legal

girona
política

Illa acusa ERC i Junts de governar “d’esquena als ajuntaments”

barcelona
Estats Units

Biden fa broma amb l’edat: “Sóc un adult competint contra un nen de 6 anys”

Barcelona
política

Crida dels comuns a frenar la dreta com a les generals del juliol passat

l’hospitalet del llobregat
política

Puigdemont avisa que la “divisió” de l’independentisme “ajudarà Illa a ser president”

barcelona
POLÍTICA

Per la CUP, el Baix Empordà és “una mena de parc temàtic turístic”

la bisbal d’empordà