Política

Ubasart descarta tirar endavant el Pacte Nacional per la Justícia

Al·lega que no estan presents la judicatura, la fiscalia, l’execució penal i el món penitenciari

El va impulsar la seva predecessora, Lourdes Ciuró, i Aragonès va presidir la constitució de la taula el juliol del 2022

La consellera de Justícia, Gemma Ubasart, ha confirmat que no desenvoluparan el Pacte Nacional per la Justícia que va impulsar la seva antecessora, Lourdes Ciuró (JxCat) quan Pere Aragonès ja encapçalava el govern i, fins i tot, en va presentar la taula constitutiva el 28 de juliol del 2022. Ubasart ha afirmat al Parlament que és una eina que “no els acaba de convèncer” perquè no estan presents la judicatura, la fiscalia, l’execució penal i el món penitenciari. La Taula del Pacte Nacional per la Justícia era l’encarregada de conduir els treballs per millorar el model d’Administració de Justícia de Catalunya i que havien d’acabar durant el primer semestre del 2023. A la inicitiva s’hi havien adherit una seixantena d’entitats.

Ha recordat, com recull l’ACN, que quan van arribar a la conselleria, s’estava definint “l’estructura organitzativa” del pacte. Ha assegurat que després d’analitzar “pros i contres”, van apostar per reactivar l’Observatori Català de la Justícia. De fet, aquest òrgan es va reunir per primer cop el passat 1 de desembre. Ho ha dit en una interpel·lació de Junts des de l’hemicicle del Parlament.

Durant la seva intervenció, Ubasart també s’ha mostrat preocupada pel baix nombre de sentències redactades en català, només el 7% ha assegurat la màxima responsable del departament. En aquest sentit, ha comentat que l’acord entre ERC i el PSOE per la mesa del Congrés dels Diputats recollia que el català sigui un requisit per accedir a la judicatura catalana. “Hem d’empènyer”, ha subratllat.

D’altra banda, des del faristol ha reclamat al Ministeri de Justícia 10.000.000 d’euros anuals per dedicar a justícia gratuïta. La consellera ha comentat que ho posen sobre la taula en cada reunió que tenen amb el ministeri. Tot i això, ha aprofitat per carregar contra les retallades dels governs de CiU la dècada passada en justícia. “És aquí on està el nus”, ha estibat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries