Política

L’oposició de l’Escala presenta recurs contra la subhasta de Can Ramis

ERC, Gent de l’Escala, Alternativa i Junts considera que la decisió va en contra dels acords presos amb la família quan es va adquirir

Els grups municipals a l’oposició de l’Escala, amb l’única excepció dels Comuns, han comparegut aquest dilluns davant la premsa per explicar quines són les accions dutes a termes fins a dia d’avui per intentar aturar la subhasta de la casa taller del pintor escalenc Rafel Ramis. Els grups han anunciat, també, que han presentat aquest mateix matí un recurs de reposició contra l’acord pres al ple del passat 27 de novembre de 2023, amb el qual el govern decidia subhastar la propietat.

“Hem decidit anar fins al fons d’aquesta qüestió i presentar recurs formal contra la subhasta de la casa taller de Ramis, i fer-ho de forma conjunta”, ha anunciat Etna Estrems, portaveu d’ERC l’Escala. “Aquest acord de venda està fora de tota ètica i és absolutament immoral. La cessió d’aquesta casa taller per part de la vídua de Ramis es va fer amb la condició explicita de convertir-la en un equipament de record al pintor. El govern de l’Escala està incomplint el compromís municipal amb la família Ramis, canviant les condicions del conveni amb la família un cop traspassats tots els seus membres i per tant d’esquena a la seva voluntat. Creiem que, com a representants públics hem de ser garants d’aquesta voluntat i cal anar fins al fons per intentar revertir aquesta decisió”, afegia Estrems.

Per la seva banda, Xavier Ballesta, portaveu de Gent de l’Escala ha exposat la importància d’aquest acord conjunt de l’oposició. “L’acord de ple a favor de la venta de Can Ramis es va prendre en contra de la voluntat de la majoria dels escalencs i escalenques. Els vots dels partits que vam oposar-nos-hi representen 1.428 escalencs i escalenques i els vots del govern del PSC, 1.366”, deia Ballesta. “Fa anys que des de l’oposició es fan propostes per recuperar aquest espai. Hem plantejat moltes vegades que es recuperi la casa per fer-hi un espai expositiu permanent de l’obra de Rafel Ramis, de Joan Lassus i de Joaquim Palau, tres artistes que havien viscut del mateix carrer Perxel. El govern mai ha escoltat cap de les propostes”, concloïa Ballesta.

Eva Trias, portaveu d’Alternativa per l’Escala ha explicat les irregularitats que s’han trobat pel que fa a la taxació presentada per l’Ajuntament i que ha de regular el preu de sortida de la casa. “Aquesta taxació està caducada. Per temes patrimonials no pot superar un any d’antiguitat i data de l’octubre de 2022”, ha dit Trias. “A més, el govern no la va facilitar als equips de l’oposició amb l’expedient que s’havia de votar i vam haver d’insistir moltíssim per tenir-la. Un cop rebuda hem vist que estava caducada i que l’Ajuntament no té cap document vàlid que acrediti que avui en dia segueix vigent, al revés, al ser preguntats per aquest tema ens han enviat un document signat per l’arquitecte tècnic, sense cap tipus d’oficialitat ni registre d’entrada que, a priori, considerem totalment insuficient i fora de la legalitat”, a explicat Eva Trias.

“Demanem a l’equip de govern que aturi el procés de subhasta de la casa taller del pintor escalenc Rafel Ramis, Un Ajuntament no es pot vendre ni patrimoni ni història i això és el que pretén fer aquest govern. Ramis, forma part llegat històric escalenc que ens ha deixat a través de les seves obres i per tant demanem que aquesta casa es museïtzi i es converteixi en un actiu cultural més”, ha explicat Jordi Roura, portaveu de Junts per l’Escala. “A més exigim que es faci una taxació actualitzada de la finca i un informe jurídic que esclareixi la legalitat del procés que s‘ha dut a terme”, ha acabat Roura.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries

El PP proposa una “autopista fiscal” per pagar els impostos més baixos

figueres
política

Aragonès demana el vot per evitar noves retallades

barcelona
Guerra a Europa

Rússia llança un nou atac massiu contra la xarxa elèctrica ucraïnesa

Barcelona
política

Illa a Madrid: “Catalunya ha d’ajudar a millorar Espanya”

barcelona
Estat espanyol

Dirigents i militants socialistes demanen a Sánchez que no plegui

Barcelona
Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES